DIICOT: Medicii legiști nu au putut identifica niciun profil ADN al oaselor găsite în pădure/ Reacția familiei Luizei: Nu cred că este moartă
DIICOT informează că medicii legiști nu au putut identifica niciun profil ADN al fragmentelor osoase găsite în pădure. INML a informat zilele trecute că acestea aparțin unei fete cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani, care însă nu este Alexandra. Gheorghe Dincă, principalul suspect, le-a spus procurorilor că modul de operare în ceea ce o privește pe Luiza a fost același ca în cazul Alexandrei. Suspectul le-a indicat anchetatorilor o pădure din apropierea orașului în care ar fi aruncat rămășițele după ardere. Acolo au fost găsite fragmentele osoase.
Update/Reacția mamei Luizei Melencu: Nu cred că este moartă
„Pe noi nu ne-a anunțat nimeni. Eu refuz să cred că Luiza e moartă. Cred că încearcă să ne ducă de nas. Nu-și asumă deloc responsabilitatea”, a declarat mama Luizei Melencu.
„Sunt numai anomalii, numai prostii, nimic real din ce se întâmplă acolo. Să le fie rușine procurorilor DIICOT. Vom merge la laboratoare în străinătate. Procurorii nu-și fac datoria. Trebuie să își facă datoria, nu să mintă sau să ne înjoseasc”, a spus bunicul fetei.
Știrea inițială
„În dimineaţa zilei de 17.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora:
– au fost expertizate de către Institutul Național de Medicină Legală o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului efectuată la zona de zilieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană.
– având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico – chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN.
Precizăm că prin adresa emisă astăzi, procurorii DIICOT-Structura Centrală au reiterat Institutului Național de Medicină Legală ”Mina Minovici”, dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului”, transmite DIICOT.
Comentarii