Thursday, December 2, 2021
Jurnalism corect


Liviu Dragnea cere să fie eliberat. Fostul lider al PSD contestă condamnarea în dosarul angajărilor fictive

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 18 octombrie 2019 Etichete: ,

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a formulat o contestație în anulare prin care vrea să fie eliberat din închisoare. Social-democratul a primit o pedeapsă de trei ani și șase luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, potrivit portalului Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Potrivit legii, dacă cererea i se admite Liviu Dragnea ar putea fi eliberat. De asemenea, instanța va trebui să dispună rejudecarea apelului din dosar de către un nou complet de cinci judecători constituit legal.

Contestația vine ca urmare a hotărârii Curții de Apel București (detalii AICI), care a anulat hotărâri luate de CSM și Colegiul de Conducere al Instanței Supreme. Acestea au stat la baza tragerii la sorți a completurilor de cinci judecători, inclusiv a celui care l-a condamnat pe Dragnea.

Condamnarea lui Dragnea

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat pe 27 mai la trei ani și șase luni de închisoare fiind acuzat de către procurorii DNA că, în calitate de președinte al CJ Teleorman, i-ar fi determinat pe șefii DGASPC să le angajeze fictiv și să le mențină în funcții pe două membre PSD: Adriana Botorogeanu și Anica-Niculina Stoica.

Cele două secretare nu au fost nici măcar o zi la birou, deși aveau contract de muncă, statul a fost prejudiciat cu 108.612 lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit, potrivit procurorilor DNA.

„Timp de 8 ani și jumătate și 4 ani și jumătate, nimeni nu a văzut că cele două secretare lipseau de la muncă? În condițiile în care dacă alți funcționari lipseau 10 minute erau sancționați!”, spunea procurorul DNA, la ultimul termen din proces, pe 20 mai.

Secretarele din PSD au recunoscut

Cele două angajate au recunoscut acuzațiile și au cerut să fie condamnate la o sentință redusă cu o treime și cu suspendarea acesteia.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW