Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


DIICOT extinde ancheta în cazul de la Caracal – Se investighează intervenția și preluarea apelurilor Alexandrei

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 30 iulie 2019 Etichete: , , ,

DIICOT extinde ancheta în cazul crimelor de la Caracal pentru neglijență în serviciu, au declarat surse judiciare pentru mainnews.ro. Procurorii vor investiga modul de intervenție în cazul dispariției Alexandrei, precum și gestionarea apelurilor fetei la 112.

Decizia a fost luată după apariția raportului MAI privind desfășurarea intervenției. Ieri, prim-adjunctul STS declara că angajatul IGPR care a preluat apelul Alexandrei a cerut ajutor pentru activarea aplicației de localizare la o ora după ce a vorbit cu fata.

Alexandra, o tânără de 15 ani din Olt, a fost sechestrată si ucisă de Gheorghe Dincă, potrivit mărturiei suspectului. Înainte de a fi omorâtă, fata a reușit să apeleze 112, însă autoritățile nu au intervenit în timp util. Urmare a tragediei, șeful IGPR a fost demis, alături de alți șefi din Poliție. De asemenea, directorul STS și ministrul de Interne au demisionat.

În cadrul anchetei s-a stabilit că Dincă a ucis o altă tânără, dispărută în luna aprilie, modul de operare fiind similar. Anchetatorii nu au găsit cadavrele fetelor.

Foto: Inquam Photos/Gheorghe Dincă

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *