Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

DIICOT: Dosarul „Cocaina din Marea Neagră” a fost finalizat/ Un om de afaceri brazilian, reținut

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 15 iulie 2020 Etichete: ,

Procurorii DIICOT au anunțat, miercuri, finalizarea dosarului „Cocaina de la Marea Neagră”, în care o rețea transfrontalieră de crimă organizată și trafic de droguri de mare risc a fost destructurată.

Dosarul a fost deschis după ce finalul lunii martie 2019, poliția a găsit într-o șalupă abandonată pe o plajă dintre localitățile Sfântu Gheorghe și Sulina peste 800 de kilograme de cocaină.

Potrivit DIICOT, procurorii au trimis în judecată mai mulți cetățeni români, spanioli și un ucrainian care se ocupau de traficul de droguri, dar și cetățeni sârbi care se ocupau de transport.

„Gruparea infracțională organizată investigată integrează un cetățean de origine libaneză cu rezidența în Brazilia, cetățeni brazilieni, dar și de alte naționalități (cum ar fi membrii echipajelor celor două nave folosite la transportul drogurilor din Brazilia), precum și cetățeni români, spanioli, sârbi și ucrainieni”, subliniază DIICOT.

Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada ianuarie 2019-martie 2019, inculpații „s-au constituit într-un grup infracțional organizat cu scopul de a transporta o cantitate semnificativă de cocaină din America de Sud – Brazilia, Portul Belem, furnizată de inculpatul N.E.N.J. zis „SHEIK-UL” (cetățean libanez cu reședința în Brazilia), iar ulterior de a extrage această cantitate de cocaină din apele teritoriale românești ale Mării Negre și de a o preda persoanelor din cadrul grupării infracționale responsabile cu transportul acesteia spre țări din Europa de Vest şi Balcanii de Vest, în vederea plasării pe pieţele din Europa”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

„SHEIK-UL” conducea în anul 2019, în Brazilia, o organizație criminală specializată în colectarea unor cantităţi mari de droguri din ţările producătoare din America de Sud (Bolivia, Columbia, Peru) şi în distribuirea acestora către cumpărători en-gros din state predominant europene. La începutul anului 2019, membri ai „Balkan Cartel” l-au contactat prin intermediul unor cetăţeni sârbi care activau în organizaţia condusă de acesta, pentru a cumpăra şi transporta către Europa (cu punct de intrare prin România), cantitatea de 3 tone cocaină cu o concentraţie deosebit de ridicată.

Potrivit DIICOT, în acelaşi timp, reprezentanţii Balkan Cartel au contractat serviciile unor persoane specializate în recuperarea şi transportul drogurilor din apele mării, toți cetățeni spanioli. Obiectul contractului a fost recuperarea cocainei din apele Mării Negre, manipularea şi depozitarea „mărfii” în condiţii de siguranţă şi asigurarea legăturii cu cetăţenii sârbi.

Mai multe AICI

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW