Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


DIICOT a aflat cum a ajuns în mass-media rechizitoriul Caracal

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 4 februarie 2020 Etichete: , ,

Tribunalul Olt a transmis procurorului șef adjunct DIICOT, Gabriela Hosu, o informare referitoare la verificările care au vizat modalitatea în care rechizitoriul în dosarul Caracal ajuns în mass media.

Conform Tribunalului Olt copia rechizitoriului din dosarul Caracal fost transmisă în format electronic, de grefierul șef al secției penale, la cerere, apărătorilor aleși ai părții civile M.M.G. Personalul instanței nu a transmis reprezentanților mass media o copie a actului de sesizare a instanței, conform sursei citate.

Context

DIICOT a făcut verificări pentru a se afla cum au ajuns în mass-media informații din rechizitoriul cazului Caracal. Șefa Direcției, Giorgiana Hosu, a cerut demararea unei anchete încă de luni.

Verificările au vizat modul în care actul de sesizare a instanței în dosarul “Caracal” a fost comunicat în cadrul direcției și cum, mai departe angajații Direcției au transmis rechizitoriul jurnaliștilor.

Rechizitoriul cazului Caracal a ajuns la Tribunalul Olt pe 15 ianuarie și, mai departe, judecătorii au fost sesizat să demareze ancheta în acest sens.

sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Danescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *