Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Diferențe majore de note în urma contestațiilor de la Evaluarea Națională / Explicațiile lui Sorin Cîmpeanu

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 30 iunie 2022

Doi elevi de clasa a VIII-a, din Bihor și Prahova, s-au aflat în poziția în care notele inițiale din Evaluarea Națională să fie chiar și cu 5,9 puncte mai mici decât cele date în urma contestațiilor, a precizat Sorin Cîmpeanu, la finalul ședinței de Guvern de joi, 30 iunie. În total, 17 elevi au obținut cu cel puțin 2 puncte în plus după contestații. Ministrul Educației susține că este vorba de greșeli generate de „factorul uman”.

Un elev din Bihor, care inițial a avut o notă de 2,8 la proba de limba și literatura română, a obținut, în urma contestației, nota de 8.7.

Greșeala a fost la nivelul transcrierii de pe borderou și este încă un motiv pentru evaluarea digitalizată, când profesorii completează direct în fișierul informatic notele acordate”, a comentat ministrul Educației.

Un alt caz a fost în Prahova, unde un elev a obținut, în urma contestației, 3,75 puncte în plus, tot la limba și literatura română.

Factorul uman generează erori, este necesară digitalizarea. Sigur că în momentul în care te pui în postura elevului este dramatic, suntem datori să evităm aceste situații”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

În total, 17 lucrări cu note modificate cu o diferență mai mare de două puncte au fost înregistrate la Evaluarea Națională din acest an.

Constanța, Dâmbovița (unde a fost aplicat proiectul pentru evaluarea digitală) și Bacău sunt județele în care au fost înregistrate cele mai multe cazuri de acest gen, câte 3.

În Buzău, județul unde a fost corectată lucrarea elevului care a obținut peste 3,75 de puncte în plus, au fost înregistrate în total două lucrări în care diferența a fost de peste două puncte.

În Cluj, Călărași, Covasna, Gorj, Suceava și Vâlcea a fost înregistrat câte un singur caz.

CITEȘTE ȘI: Rezultatele Evaluării Naționale, după contestații. 82,4% dintre elevi au luat peste 5 / Cîmpeanu: Este cea mai mare rată de promovare în ultimii 12 ani

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW