Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Rezultatele Evaluării Naționale, după contestații. 82,4% dintre elevi au luat peste 5 / Cîmpeanu: Este cea mai mare rată de promovare în ultimii 12 ani

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 30 iunie 2022

Sorin Cîmpeanu a declarat joi, 30 iunie, după ce au fost rezolvate contestațiile la Evaluarea Națională, că este cea mai mare rată de promovare din ultimii 12 ani. Ministrul a precizat că au fost înregistrate 166 de cazuri cu diferențe între 1 și 2 puncte între nota inițială și cea de după contestații, iar 17 cazuri, în care au existat diferențe de peste 2 puncte, vor fi corectate pentru a treia oară.

82,4% dintre elevii care au susținut în acest an Evaluarea Națională au obținut medii mai mari de 5, cu 28.000 mai mulți față de anul trecut, potrivit ministrului Educației.

La limba și literatura română au fost obținute 838 de note de 10, în timp ce la matematică au fost obținute 3100 de note de 10.

Este cea mai mare rată de promovare în ultimii 12 ani”, a precizat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Ministerul Educației.

În ceea ce privește rezultatele de după contestații, 16.209 de note (74%) au fost schimbate cu mai puțin de 50 de sutimi. Aproximativ 3.218 de note, 15%, au fost schimbate cu diferențe între 1 și 2 puncte.

În schimb, au existat 17 cazuri în care nota finală, în urma contestațiilor, a fost mai mare cu 2 puncte. Este vorba de 16 cazuri la limba și literatura română și un caz la matematică, potrivit datelor puse la dispoziție de ministrul Educației. Vor fi corectate încă o dată, în București.

În județul Dâmbovița, unde a fost pus în practică un proiect pilot de evaluare digitală, 98,5% dintre notele contestate „au rămas nemodificate sau au suferit modificări de maximum 50 de sutimi”, a precizat Cîmpeanu.

Rezultatele, în urma contestațiilor, pot fi accesate aici.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW