Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


Diana Șoșoacă, prezentă la Ambasada Rusiei la o recepție dedicată Zilei Unității Naționale a Federației Ruse

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 4 noiembrie 2022 Etichete:

Diana Șoșoacă a participat, în seara zilei de joi, 3 noiembrie, la o recepție găzduită de Ambasada Rusiei la București, dedicată Zilei Unității Naționale a Federației Ruse. Senatoarea apare în imaginile postate pe pagina oficială de Facebook a instituției (stânga). 

De asemenea, și Adrian Severin, fost ministru de Externe, și Gelu Voican Voiculescu au participat la recepție.

Pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei în România se menționează că printre invitați s-au numărat „reprezentanți ai Parlamentului României, ai partidelor politice extraparlamentare, mediilor academice, organizațiilor neguvernamentale, inclusiv Asociația de prietenie româno-ruse, ai mass-media, precum și ai asociațiilor de compatrioți ruși, inclusiv Asociația Camera de Cooperare Economică și Culturală Romano-Rusă, Obștea Cazacilor din România, Uniunea Rușilor Subcarpatici, filiale regionale ale Comunității Rușilor Lipoveni din România, Asociația „Lumea Noastră”, Grupul de Prieteni lui Vladimir Vîsotski și alții„.

În urmă cu câteva luni, Diana Șoșoacă a fost în centrul unui alt scandal de natură diplomatică când, alături de Dumitru Coarnă, Mihai Lasca și Francisc Tobă, a participat la o întâlnire cu ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin.

În cadrul întâlnirii, care a avut loc la solicitarea parlamentarilor români, aceștia ar fi prezentat o așa-zisă „poziție de neutralitate” a României. Detalii aici.

Amintim și că Diana Șoșoacă și Mihai Lasca s-au opus adoptării declarației de condamnare a agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei pe 28 februarie.

Sursa foto: Facebook / Ambasada Rusiei în România

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW