Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Diana Șoșoacă, penalizată în Parlamentul European. Ce pedeapsă a primit

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 8 octombrie 2024

Diana Şoşoacă a fost penalizată pentru scandalul făcut în luna iulie în plenul Parlamentului European (PE), anunţul fiind făcut de șefa PE, Roberta Metsola, conform eurodeputatului PNL Sigfried Mureşan.

„Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, tocmai a anunţat penalizarea Dianei Şoşoacă pentru comportamentul inadecvat din şedinţa plenară din luna iulie, când a perturbat în mod repetat reuniunea Parlamentului”, a anunțat Mureșan.

Penalitatea constă în suspendarea participării la sesiunea plenară a Parlamentului European pentru 7 zile şi suspendarea indemnizaţiei zilnice tot pentru 7 zile.

Diana Șoșoacă a fost evacuată în luna iulie din plenul Parlamentului European la cererea președintei legislativului, Roberta Metsola, după ce europarlamentara aleasă din partea SOS România a făcut scandal în timpul dezbaterilor privind realegerea Ursulei von der Leyen în funcția de președintă a Comisiei Europene.

Eurodeputata Valérie Hayer, președinta grupului Renew, a fost nevoită să își întrerupă discursul din cauza urletelor Dianei Șoacă, aflată undeva în spatele sălii.  Şoşoacă şi-a pus botniţă și a strigat „Aţi omorât oameni” şi ”Am fost votată de români”.

Imediat a intervenit Roberta Metsola: „De câți colegi este nevoie pentru a fi escortată din sală? Cred că ați vorbit destul”. 

„Indisciplina şi încălcarea regulilor se sancţionează imediat. S-a făcut se râs”, a comentat eurodeputatul Siegfried Mureşan, vicepreşedinte PPE.

Șoșoacă a susținuse cu câteva zile în urmă un prim discurs în Parlamentul European, în care nu a făcut altceva decât o propagandă deșănțată a Federației Ruse prin falsuri grosolane.

„Singura parte care a dorit să discute despre pace a fost Federația Rusă. Pacea nu se face trimițând arme. Ați distrus România. Românii sunt sărăciți ajutând ucrainenii. În Ucraina, românii nu au voie să vorbească limba română”, a afirmat Șoșoacă, înainte de a fi întreruptă.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW