Tuesday, June 15, 2021
Jurnalism corect


Raluca Turcan: Se lucrează la un proiect în care angajații să opteze pentru vârsta de pensionare de 70 de ani/ România nu este pregătită pentru pensionarea obligatorie la această vârstă

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 8 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că în Camera Deputaților există un proiect care oferă posibilitatea angajaților să aleagă vârsta de pensionare de 70 de ani.

Turcan consideră însă că în acest moment România nu este pregătită pentru o astfel de schimbare.

În momentul de față nu cred că România este pregătită pentru pensionarea obligatorie la 70 de ani. Însă, cred că se impune o discuție în spațiul public ca dacă personale doresc să opteze pentru creșterea vârstei de pensionare atunci să o facă, dar nu cred că vom ajunge în curând la o creștere obligatorie a vârstei de pensionare. Subiectul acesta a fost deja lansat în dezbatere publică, se lucrează la un proiect, dacă vă aduceți aminte există și în Camera Deputaților un astfel de proiect ca să poți să optezi pentru a putea lucra până la 70 de ani. Dacă se va ajunge la concluzia că există o susținere pentru această idee este posibil să luăm această măsură. În momentul de față nu cred că poate fi pusă problema pensionării obligatorii la 70 de ani”, a afirmat Raluca Turcan, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW