Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


Deputatul USR Claudiu Năsui, proiect de lege pentru eliminarea votului secret în Parlament

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 octombrie 2020

După tevatura declanșată de alegerea lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ inclusiv cu voturi de la parlamentari ai opoziției, deputatul USR Claudiu Năsui a anunțat depunerea unui proiect de lege pentru eliminarea votului secret în Parlament.

Năsui își motivează demersul prin faptul că cetățenii ar trebui să poată avea acces la votul aleșilor din legislativ, fiind totodată eliminate multe din contrele iscate între partide, așa cum s-a întâmplat în această săptămână.

„Reprezentanții aleși de români în Parlament trebuie să dea socoteală votanților pentru alegerile lor. Haideți să nu ne mai ascundem după voturi secrete și să nu mai facem jocul unor politicieni care se țin cu dinții de scaun și de putere. Zilele acestea am asistat la o situație absolut ridicolă în care responsabilitatea este pasată de la un partid la altul, tocmai pentru că nu există dovezi clare. Votul fiind secret, nu avem cum să arătăm cine ce a votat. Dar votul secret nu trebuie să fie regula. Această reminescență a anilor 90 nu trebuie să mai fie obligatorie, de aceea am depus un proiect pentru modificarea regulamentului. Astfel, pe viitor, toată tevatura din ultimele zile despre cine ce a votat va putea fi evitată. Toate voturile vor fi deschise și transparente, fix așa cum este și votul pe legi. Proiectul prevede modificarea regulamentului ședințelor comune ale Parlamentului astfel încât să nu mai fie voturi secrete. Ce fac reprezentanții noștri în parlament nu ar trebui să fie niciodată secret pentru că ei trebuie să dea socoteală celor care i-au pus în funcții și care le plătesc remunerațiile enorme prin taxe și impozite”, a scris pe Facebook Claudiu Năsui.

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban îi acuză pe parlamentarii USR că l-au votat pe Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ / Dan Barna: Ideea este absurdă

CITEȘTE ȘI: Florin Iordache, inițiatorul OUG 13, ales președinte al Consiliului Legislativ

Sursa foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW