Thursday, May 2, 2024
Jurnalism corect


Deputat al comunităţii evreieşti, decorat de Klaus Iohannis/ Silviu Vexler a votat în urmă cu doi ani modificările la Codul Penal

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 27 februarie 2020 Etichete: , ,

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de decorare a deputatului Silviu Vexler, președinte al grupului parlamentar de prietenie România-Israel, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de cavaler.

Conform documentului, Vexler a fost decorat pentru „contribuția importantă avută în privința păstrării memoriei victimelor Holocaustului, pentru inițierea unor proiecte legislative axate pe prevenirea și combaterea antisemitismului, precum și pentru serviciile aduse țării noastre în domeniul diplomației parlamentare”.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 27 februarie a.c., decretul de decorare a domnului deputat Silviu Vexler, președinte al Grupului Parlamentar România-Israel.

Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția importantă avută în privința păstrării memoriei victimelor Holocaustului, pentru inițierea unor proiecte legislative axate pe prevenirea şi combaterea antisemitismului, precum şi pentru serviciile aduse țării noastre în domeniul diplomației parlamentare, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler domnului deputat Silviu Vexler, președinte al Grupului Parlamentar România-Israel”, transmite Administrația Prezidențială.

SIlviu Vexler a votat modificările aduse de PSD și ALDE Codului Penal

În urmă cu doi ani, Silviu Vexler s-a numărat printre deputații care au votat modificările aduse de PSD și ALDE Codului Penal.

La acea vreme, membrii Federației Comunităților Evreiești din România i-au solicitat președintelui Federației, Aurel Veiner, să se delimiteze în mod public de voturile acordate de Vexler.

„În pofida protestelor îndelungi a sute de mii de oameni în toată țară; sfidând îngrijorările ferme exprimate public de ambasadorii SUA și a 11 țări membre ale UE și NATO; ignorând atenționările repetate și explicite adresate României de liderii cei mai marcanți ai UE coaliția PSD-ALDE, cu suținerea a 9 deputați reprezentanți ale unora dintre minoritățile naționale, a finalizat procesul de modificare a Codului Penal. (…)

Printre cei care au votat ieri (miercuri – n.red.) alături de guvernanți se numără și dl. Silviu Vexler, reprezentantul Federației Comunităților Evreiești din România. Nu este prima dată când opțiunile dlui. Vexler coincid cu cele ale coaliției de guvernământ. Va reamintesc că la votul privind modificările la Codul de Procedura Penală, din 19.6.2018, dl. Vexler a fost unul din cei 6 reprezentanți ai minorităților naționale care a votat în favoarea unor modificări îndelung și vehement contestate.

Suntem convinși că nu poate există nici cea mai mică îndoială referitor la gravele prejudicii, interne și internaționale, aduse comunității că urmare a felului în care, prin votul reprezentantului lor în Parlament, evreii din România sunt și vor fi judecați pentru modul în care și-au servit țară.

Față de cele de mai sus, apreciem că se impune o clarificare imediată a rațiunilor care conduc prestația politică a dlui. deputat Silviu Vexler, pentru a elimina pe viitor orice posibile și neproductive confuzii între interesele și poziția personală a acestuia și cele ale Federației Comunităților Evreiești din România”, se arăta în scrisoarea trimisă lui Aurel Veiner.

Silviu Vexler, apropiat de Liviu Dragnea

Un alt eveniment neplăcut în care a fost implicat Aurel Vexler a fost în perioada în care fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, și fostul premier al României, Viorica Dăncilă, își doreau mutarea ambasadei României la Ieuralim.

Vexler a fost cel care a planificat și a participat, potrivit Ziare.com, la una dintre vizitele în Israel ale fostului lider social democrat.
Informațiile din spațiul public de la acea vreme arătau că Silviu Vexler este un apropiat al lui Liviu Dragnea și i-a avut pe fostul lider social-democrat și pe concubina acestuia, Irina Tănase, la nunta sa. Totodată, Silviu Vexler a fost cununat de primarul Bucureștiului, Gabriela Firea.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *