Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Percheziții la SNSPA în dosarul sociologului Alfred Bulai

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 20 august 2024

Poliţiştii de la Secția 2 din București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, efectuează marți percheziții la trei sedii ale SNSPA în dosarul penal în care este vizat sociologul Alfred Bulai.

„În această dimineață, 20 august 2024, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 2 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pun în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală. Având în vedere sesizarea din oficiu întocmită la nivelul Secției 2 Politie, în care procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectueaza cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală, fapte care ar fi fost comise de către un bărbat, în vârstă de 61 de ani, cadru didactic al unei universități din Capitală, în această dimineață sunt puse în executare 3 mandate de percheziție, la trei adrese din Municipiul București. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală”, a transmis Poliția Capitalei.

Acuzații grave la adresa lui Alfred Bulai

Sociologul Alfred Bulai (61 ani), șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București, este acuzat de mai multe foste studente că le-ar fi abuzat sexual, potrivit unei investigații realizate de publicația Snoop.ro.

Fostele studente susțin că Bulai, fost prodecan și secretar de stat, le-ar fi chemat pentru discuții sub pretextul unui „feedback academic”, pentru ca ulterior să le pună să se dezbrace.

Publicația a reușit să discute cu nu mai puțin de 18 victime și martori din generații diferite, care au confirmat comportamentul deviant al acestuia. Faptele s-ar fi petrecut în ultimii 30 ani, iar fostele studente susțin că acestea erau cunoscute la nivelul întregii facultăți, inclusiv de către alți profesori. Alfred Bulai a negat acuzațiile care i se aduc.

Marius Pieleanu reclamat pentru hărțuire sexuală

Acuzații similare și se aduc și unui alt profesor de la SNSPA, Marius Pieleanu. Publicația Media Quality a dat publicității mărturiile a mai multor femei, printre care și foste studente, potrivit cărora patronul Avangarde, un institut de sondare a opinie publice apropiat PSD, le-ar fi agresat sexual.

De asemenea, fostul ministru al justiției, Ana Birchall, a dezvăluit că la rândul său a fost victima unor astfel de acte din partea lui Pieleanu.

Comentarii