Monday, April 19, 2021
Jurnalism corect


Deplasările în Bulgaria, condiționate de o declarație pe proprie răspundere / Ce trebuie să declare românii care vor să treacă granița

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 22 mai 2020 Etichete: , , , ,

Românii care vor să tranziteze Bulgaria o vor putea face mai ușor. Cetățenii care vor să treacă granița cu statul vecin trebuie să aibă asupra lor o declarație pe proprie răspundere. 

Până de curând, cetățenii care doreau să treacă vama cu Bulgaria aveau nevoie ca misiunile diplomatice sau consulare ale statului de care aparțin să transmită o notificare către Ministerul de Externe Bulgar prin care să fie atestat scopul călătoriei.

Modelul de declarație pe proprie răspundere poate fi văzut AICI.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a convins autoritățile bulgare să implementeze o soluție pentru fluidizarea traficului, astfel încât timpul de așteptare din punctele de trecere a frontierei să fie redus.

În acest sens, autoritățile bulgare au adoptat, joi, un Ordin al Ministrului Sănătății.

Prin acest ordin este eliminată cerința ca misiunile diplomatice sau consulare ale statului să transmită o notificare către Ministerul de Externe Bulgar prin care să fie atestat scopul exclusiv al persoanelor care doreau să tranziteze Bulgaria. Citește și Soluții pentru fluidizarea traficului de la punctele de frontieră cu Bulgaria. Românii vor putea trece granița mai ușor

sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW