Tuesday, May 18, 2021
Jurnalism corect


Soluții pentru fluidizarea traficului de la punctele de frontieră cu Bulgaria. Românii vor putea trece granița mai ușor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 21 mai 2020 Etichete: , ,

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a convins autoritățile bulgare să implementeze o soluție pentru fluidizarea traficului, astfel încât timpul de așteptare din punctele de trecere a frontierei să fie redus.

„Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut joi, 21 mai 2020, o convorbire telefonică cu Ekaterina Zaharieva, viceprim-ministru și ministru al afacerilor externe al Republicii Bulgaria. Șeful diplomației române a abordat tema procedurii aplicate pentru tranzitarea teritoriului Bulgariei de către cetățenii români și a adresat rugămintea ca autoritățile bulgare să asigure fluidizarea traficului, prin reducerea timpului de așteptare în punctele de control pentru trecerea frontierei„, a transmis MAE, printr-un comunicat de presă.

În acest sens, autoritățile bulgare au adoptat, joi, un Ordin al Ministrului Sănătății.

Prin acest ordin este eliminată cerința ca misiunile diplomatice sau consulare ale statului să transmită o notificare către Ministerul de Externe Bulgar prin care să fie atestat scopul exclusiv al persoanelor care doreau să tranziteze Bulgaria.

„Procedura aplicată până acum provoca uneori întârzieri mari în tranzitarea Republicii Bulgaria de către cetățenii români. Noul Ordin prevede că persoanele aflate în tranzit urmează a-și asuma, printr-o declarație pe proprie răspundere, că tranzitul are ca scop exclusiv tranzitarea teritoriului bulgar și că se garantează părăsirea neîntârziată a teritoriului Republicii Bulgaria”, arată MAE.

Noua reglementare va fi aplicabilă din data de 22 mai 2020.

sursa foto: Inquam Photos / Cornel Putan

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW