Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Denunţătorul din dosarul generalilor Coldea şi Dumbravă afirmă că a depus la DNA telefoanele cu care a realizat înregistrările

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 mai 2024

Cătălin Hideg, denunțătorul generalilor în rezervă ai SRI, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție. La ieșire, omul de afaceri a declarat că a fost chemat pentru a preda telefoanele cu care a efectuat înregistrările. 

„În acest moment se procedează la percheziţia informatică a echipamentelor audio şi video pe care le-am depus şi trebuie să facem acest demers. Vorbim de telefoane care trebuie copiate în serverele de la Parchetul Naţional Anticorupţie, pentru a fi declarate ca probe oficiale. Sunt telefoanele cu care am făcut înregistrările”, a declarat Cătălin Hideg, miercuri, la sediul DNA, potrivit News.ro.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat vineri punerea sub acuzare a fostului prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, fostului șef al Direcției juridice a SRI, Dumitru Dumbravă, avocatului Doru Trăilă, și a lui Dan Tocaci. Cei patru sunt cercetați penal pentru trafic de influență, după ce ar fi primit bani de la omul de afaceri Cătălin Hideg pentru ca acesta să obțină o sentință mai blândă într-un dosar penal.

Potrivit DNA, în perioada martie 2023 – aprilie 2024, Coldea, Dumbravă și Trăilă i-ar fi pretins lui Hideg suma de 700.000 euro plus TVA, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că ar avea influență asupra unor magistrați din cadrul unor instanțe de judecată și că i-ar putea determina pe aceștia pronunțe hotărâri favorabile martorului într-un dosar penal în care acesta era judecat. După mai multe negocieri, arată procurorii, cei trei i-ar fi redus lui Hideg suma cerută la 600.000 euro plus TVA, iar plata urma să se facă în trei tranșe egale. În urma acestei înțelegeri, susține DNA, Hideg ar fi făcut o plată parțială de aproximativ 100.000 de euro. Banii ar fi fost mascați sub aparența prestării unor servicii juridice și de consultanță.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW