Friday, May 27, 2022
Jurnalism corect


Teodorovici anunță că nu va vota legea privind carantina și izolarea: Nu voi accepta să fiu părtaş la restrângerea abuzivă a unor drepturi şi libertăţi

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 10 iulie 2020 Etichete: , ,

Senatorul PSD, Eugen Teodorovici, a anunțat vineri că nu va vota legea privind carantina și izolarea, fiindcă nu dorește să fie „părtaș la restrângerea abuzivă a unor drepturi și libertăți, justificată doar de incapacitatea de a lua măsurile potrivite la momentul oportun”.

”Preşedintele face abia acum apel la dialog şi colaborare instituţională şi politică, după ce tot timpul a promovat un mesaj contrar. Orban ţine şi el pasul şi ne ordonă milităreşte să respectăm regulile, ameninţându-ne cu controale şi sancţiuni. Mesajul meu către guvernanţi şi către colegii din Parlament este că eu NU voi accepta niciodată să fiu părtaş la restrângerea abuzivă a unor drepturi şi libertăţi constituţionale, justificată doar de incapacitatea guvernanţilor de a lua măsurile potrivite la momentul oportun”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Eugen Teodorovici.

Teodorovici ta susţine că numărul mare de cazuri de infectare ”este doar consecinţa lipsei de informare, iresponsabilităţii şi haosului guvernamental”.

Fostul ministru al Finanțelor a mai spus că nu votează proiectul de lege, întrucât ”încalcă incontestabil drepturi şi libertăţi fundamentale stabilite prin Constituţia României, printre care, cel mai grav – dreptul la viaţă şi dreptul la proprietate” şi ”confiscă din atribuţiile puterii judecătoreşti în favoarea unui comitet stabilit pe criterii netransparente, care poate decide total arbitrar izolarea cetăţenilor şi confiscarea sau distrugerea bunurilor celor care nu respectă legea”.

”Este picătura care a umplut paharul răbdării poporului român şi încă o dovadă a eşecului «Guvernului meu» pe toate planurile. În acest moment singura şi cea mai bună soluţie este ca acest guvern să plece de bună voie şi cât mai repede pentru a mai putea spera să îndreptăm umilinţa, suferinţa şi dezastrul produse de către acesta. Fac apel, ca de fiecare dată, la responsabilitate‼ Nu votaţi doar ca sarcină de partid, ci votaţi cu conştiinţa datoriei împlinite şi responsabilităţii faţă de cei pentru care aveţi datoria morală de a apăra valorile fundamentale ale statului de drept”, a mai scris Teodorovici.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW