Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Denisa Cristodor, interviu la Consiliul Superior al Magistarturii: Am preluat dosare de impact, de premieră națională

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 2 martie 2020 Etichete: , , , ,

Adriana Denisa Cristodor susține, luni, interviul  pentru funcţia de procuror şef al Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în fața Secției pentru procurori a CSM. 

“Mai bine de jumătate din dosarele SUPC au fost intocmite de mine personal. Poate am avut si domeniul coruptiei (procurorul coordonează activitatea de combatere a coruptiei din Parchetul General – n.red.), eu am preluat mai multe astfel de cazuri, de aici s-au generat mai multe acorduri si rechizitorii.

Sunt conștientă că la anul nu voi avea același volum de activitate. Eu o să încerc cât pot să-mi opresc câteva cauze importante pe care să le instrumentez personal. Am preluat dosare de impact, de premieră națională, în domenii noi, și spete de corupție care au avut urmări sociale majore. Într-un caz s-au anulat peste 1.000 de licențe universitare. Astfel de cauze înțeleg să le preluăm”, a declarat  Cristodor, în timpul interviului la CSM.

Cine este Adriana Denisa Cristodor

Adriana Denisa Cristodor s-a făcut cunoscută pentru instrumentarea dosarului în care a fost judecat torționarul Alexandru Vișinescu.

Aceasta a readus astfel în vederea justiției ororile comunismului care nu trebuie să rămână nepedepsite.  Presa străină a lăudat curajul procurorului, notând că aceasta face parte, alături de Laura Codruța Kovesi, din„avangarda feminină de procurori şi judecători care zguduie societatea românească, urmărind persoane până acum intangibile”.

Procurorul Adriana-Denisa Cristodor a fost numită, pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data de 4 octombrie 2017, în funcția de procuror șef al Biroului de urmărire penală și criminalistică a parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Comentarii


  • O ratata frustrata si fara familie. Acra si ursuza pana in varful oaselor. Frustrarile din adolescenta in care era vesnic izolata si nu se putea integra au creat acum omul care taie si spanzura orice si pe oricine aratandu-si puterea. Un om lipsit de caracter, de bunavointa. Un om pe care il vom vedeae in cativa ani dupa gratii pentru faptele de coruptie pe care acum le poate ascunde, dar in viitor vor da pe afara.

  • A fost avansata deoarece face parte din asa+numitul „culoar” format pe baza protocolului SRI-Justitie. Cat timp a finctionat protocolul si culoarele speciale Dosarele ei au ajuns la judecatorii santajabili, care primeau solutiile in plic. Dupa denuntarea protocolului a incaput sa piarda dodarele pe banda rulanta. Atitudinea ei sfidatoare nu o va ajuta mult timp!

  • … [Trackback]

    […] There you can find 69714 additional Information on that Topic: mainnews.ro/denisa-cristodor-interviu-la-consiliul-superior-al-magistarturii-am-preluat-dosare-de-impact-de-premiera-nationala/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you can find 24390 additional Information on that Topic: mainnews.ro/denisa-cristodor-interviu-la-consiliul-superior-al-magistarturii-am-preluat-dosare-de-impact-de-premiera-nationala/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 77223 more Info on that Topic: mainnews.ro/denisa-cristodor-interviu-la-consiliul-superior-al-magistarturii-am-preluat-dosare-de-impact-de-premiera-nationala/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *