Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Demisiile în Sănătate, Apărare și Ordine publică îngheață pe perioada stării de urgență/ Termenele de preaviz se suspendă

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 14 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind prelungirea stării de urgență cu 30 de zile. Printre altele, documentul prevede ca termenele de preaviz în cadrul demisiei se suspendă pe întreaga durată a stării de urgență.

Această măsură este valabilă pentru personalul din Apărarea, Ordine publică și Securitate națională, dar și pentru angajații din sistemul medical.

„Art. 56. – Termenele de preaviz prevazute la art. 81 alin. (4) din Codul Muncii nu incep sa curga iar, daca au inceput sa curga, se suspenda pe intreaga durata a starii de urgenta, in cazul personalului incadrat in unitati sanitare, de asistenta sociala, de asistenta medico-sociala si in institutiile din domeniul apararii, ordinii publice si securitatii nationale.

Pe durata starii de urgenta, pentru aceste categorii de personal, nu se aplica dispozitiile art. 81 alin. (8) din Legea nr.53/2003 privind Codul Muncii”, se arata in decretul semnat de presedintele Klaus Iohannis marti.

Cu toate acestea, pot fi suspendate/ demise persoanele cu funcții de conducere din cadrul Ministerului Sănătății care nu îndeplinesc atribuțiile de serviciu.

„Art. 32. – Pe durata starii de urgenta, pentru neindeplinirea atributiilor de serviciu, pot fi suspendate/demise din functii, persoanele cu functii de conducere din cadrul Ministerului Sanatatii sau din unitatile cu personalitate juridica aflate in subordinea, sub autoritatea sau in coordonarea Ministerului Sanatatii, precum si din cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale cu atributii in domeniul asistentei si protectiei sociale, indiferent de statutul lor.

Nu este necesar ca persoanele desemnate sa exercite temporar aceste functii sa fie functionari publici”, se mai arată în decretul semnat de șeful statului.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *