Thursday, May 19, 2022
Jurnalism corect


Demisii pe bandă rulantă din grupul parlamentar PNL: Se anunță un blat alături de PSD

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 29 octombrie 2021

Claudiu-Martin Chira este ultimul deputat care și-a anunțat demisia din grupul parlamentar al Partidului Național Liberal. În ultimele 3 zile, 11 liberali au demisionat din grupul parlamentar al PNL, în frunte cu Ludovic Orban, în ciuda amenințărilor cu excluderea din partid, lansate de Florin Roman. 

Se anunţă un blat alături de PSD ȋn Parlament, pentru a susține o glumă de guvern minoritar, iar eu nu pot sa fiu părtaş la o asemenea trădare a electoratului care ne-a ȋnvestit cu ȋncredere şi speranţă”, a scris deputatul Claudiu-Martin Chira, pe Facebook.

Deputatul a precizat că nu va demisiona și din partid și că, în perioada următoare, va activa ca deputat neafiliat, alături de ceilalți 10 foști parlamentari PNL.

După o activitate de 14 ani ȋn Partidul Naţional Liberal, mă văd nevoit să fac unul dintre cele mai grele lucruri din viața mea. Mai rămân să văd până unde poate duce nebunia acestei conduceri, păstrând speranţa că, ȋn al doisprezecelea ceas, marea masă a liberalilor, a căror nemulţumire o simt zi de zi, va răbufni şi va reacţiona public ȋmpotriva acestor parveniţi politici care şi-au bătut joc de toată munca noastră, de blazonul nostru, de angajamentele luate şi de voturile primite. Rămân un om de dreapta, loial timişenilor şi nu le voi trăda niciodată interesele”, a precizat fostul deputat PNL, acum neafiliat.

Context

Cel care a dat tonul plecărilor din grupul parlamentar PNL a fost Ludovic Orban, care și-a anunțat demisia marți, 26 octombrie.

Pentru a nu demisiona din PNL și pentru a mă întoarce în grupul parlamentar al PNL trebuie îndeplinite câteva condiții. Condcuerea ruptă de realitate (…) trebuie să se ducă acasă. Deputații PNL să renunțe la golf. Eu, personal, nu vreau să joc golf. PNL trebuie să se întoarcă cu fața la cetățean și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni”, a spus Orban, pe 26 octombrie.

Acesta a fost urmat de alți 10 membri PNL:  Ovidiu Florean, Alexandru Kocsis, Ion Ştefan, George Ionescu, Constantin Şovăială, Ionel Dancă, Luminiţa Barcari, Adrian Oros, Bogdan Bola și Claudiu-Martin Chira (ultimii 3 și-au anunțat demisiile vineri).

În schimb, Florin Roman, unul dintre susținătorii lui Florin Cîțu și președintele interimar al Camerei Deputaților, a anunțat că va propune excluderea acestora din partid.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW