Sunday, May 5, 2024
Jurnalism corect


Demers pentru valorificarea Parcului Național Văcărești. Primarul Sectorului 4: Sunt convins că acest loc va crește foarte mult

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 10 mai 2022

Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 4 și Asociația Parcului Național Văcărești colaborează pentru o administrare mai eficientă a oazei din mijlocul Bucureștiului, au transmis Nicușor Dan și primarul sectorului 4, Daniel Băluță, într-o conferință de presă susținută marți, 10 mai, în Parcul Văcărești. La conferință a participat și David Muniz, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) în România.

Astfel, s-a promis stoparea incendiilor de vegetație, pază sporită și mai multă curățenie în Parcul Natural Văcărești.

Sunt convins că, în cel mai scurt timp, acest loc va crește foarte mult, astfel încât cât mai mulți oameni să se bucure de el(…)Am reușit să îmbunătățim serviciile de salubrizare, respectiv serviciile pază, astfel încât de la data de 1 iunie, pentru că și procedurile noastre de licitație sunt finalizate, vom avea mai multă pază în această arie, tocmai pentru a preveni incendiile, din păcate, destul de dese, unele dintre ele provocate de oameni, altele generate din cauze naturale”, a transmis Daniel Băluță.

Totodată, primarul general al capitalei a anunțat că vor fi scoase la concurs postul de director al Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti, dar şi posturi de specialitate.

După cum știți, avem o administrație a acestui Parc Natural Văcărești care există din punct de vedere formal. Pentru această administrație, vom lansa concursuri de director, pentru biologi, pentru rangers sau oameni de teren, cei care să urmărească zi de zi ce se întâmplă aici, în parc. Oricine ne vede în aceste momente, este invitat să participe la aceste concursuri”, a transmis Nicușor Dan.

Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România a transmis că susține importanța acestei „oaze din mijlocul Bucureștiului”.

Este minunat să fiu astăzi aici, să văd acest parc atât de frumos și de minunat, o comoară pentru toți locuitorii Bucureștiului. Sper să vedem cât mai multi oameni vizitând acest loc și îi încurajăm să vină și să se bucure de o experiență unică în acest habitat natural chiar în mijlocul orașului”, a spus David Muniz.

Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *