Tuesday, July 2, 2024
Jurnalism corect


Deces suspect în Rusia: Vicepreşedintele Lukoil, Vitali Robertus, a murit la vârsta de 54 de ani

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 14 martie 2024 Etichete: , , ,

Vitali Robertus, vicepreședintele companiei petroliere ruse Lukoil, a murit subit la vârsta de 54 de ani, potrivit anunțului făcut de companie miercuri, fără a oferi detalii despre circumstanțele decesului său, conform Interfax. Robertus este cel puțin al patrulea manager al companiei care moare în condiții neclare în mai puțin de doi ani.

„El va rămâne în memoria noastră ca un manager talentat, o persoană maleabilă şi un camarad receptiv”, a declarat compania Lukoil într-un mesaj de condoleanţe.

Robertus a fost angajat la Lukoil timp de 30 de ani, începând de la absolvirea facultății.

Au fost înregistrate mai multe decese inexplicabile – aproximativ 20 – ale unor ruși proeminenți de la declanșarea invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina în februarie 2022, însă majoritatea acestora au avut loc în sectorul energetic.

Vitali Robertus a fost găsit mort în biroul său de la companie, iar presa rusă a speculat că ar fi fost o sinucidere, fiind descoperit spânzurat cu un șiret. Poliția, care a ajuns la fața locului rapid, a fost informată de colegii săi că exista o atmosferă tensionată la locul de muncă și că Robertus avusese recent un conflict cu conducerea superioară.

În total, aproximativ 20 de manageri de top ai companiilor rusești de petrol și gaze au murit în circumstanțe misterioase în ultimii doi ani. La Lukoil, acesta este al patrulea caz de deces „subit” al unui manager de top.

În mai 2022, fostul vicepreședinte Aleksandr Subbotin a murit în timpul unei ședințe cu șamani, încercând să își rezolve problemele cu alcoolul cu ajutorul veninului de broască.

În septembrie 2022, Ravil Maganov, șeful consiliului de administrație al Lukoil, a murit căzând de la fereastra unui spital, în timp ce compania a declarat că a decedat după o boală gravă.

Locul său a fost preluat de Vladimir Nekrasov, care a murit în octombrie 2023 din cauza insuficienței cardiace. Luna trecută, Ivan Secin, fiul directorului general al gigantului petrolier rus Rosneft, Igor Secin, a murit subit la vârsta de 35 de ani.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW