Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


De ce a avut probleme tehnice videoconferința cu Volodimir Zelenski / Explicațiile directorului tehnic de la Camera Deputaților

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 5 aprilie 2022

Alexandru Tănase, directorul Direcției Tehnice de la Camera Deputaților, a dat explicații marți, 5 aprilie, pentru dificultățile tehnice înregistrate în timpul transmisiunii live a discursului susținut de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în plenul Parlamentului României.

„Practic, pista de sunet pe care o folosea traducătorul a fost partajată, după modificarea de parametri, cu sunetul care venea din Ucraina”, a explicat directorul tehnic.

Întrebat cine a decis să pună pe același canal cele două piste de sunet, Tănase a replicat că „nu cred că a fost o decizie”.

„În momentul în care s-a reluat transmisia cu Ucraina și a fost atunci când s-a descoperit că se transmite pe alt canal, a durat 20 de secunde să aflăm canalul pe care emite președintele ucrainean. S-a identificat și s-au recalibrat dinamic tot ce înseamnă partea de sunete”, a mai precizat directorul Direcției Tehnice din Camera Deputaților.

Chestionat dacă partea ucraineană a făcut modificări la canalele de sunet, Alexandru Tănase a răspuns afirmativ și a explicat că „a existat o modificare în momentul intervenției președintelui”.

El a mai arătat că staff-ul tehnic din Parlament a încercat să contacteze partea ucraineană, „dar, dată fiind situația de acolo, este explicabil faptul că nu ne-au putut răspunde”.

Context

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a susținut luni, 4 aprilie, începând cu ora 19:00, un discurs în plenul Parlamentului României, după cum a anunțat președintele Senatului, Florin Cîțu.

Înainte de discursul lui Zelenski, au luat cuvântul și președinții celor două camere ale Parlamentului – Florin Cîțu, președintele Senatului, și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Ulterior, liderul de la Kiev și-a susținut discursul, însă evenimentul nu a fost ferit de probleme tehnice. Transmisiunea live de pe pagina Camerei Deputaților s-a întrerupt de câteva ori, iar pe alocuri s-a auzit mai tare președintele ucrainean decât traducătorul în limba română.

La final, și premierul Nicolae Ciucă a susținut un discurs de la tribuna Parlamentului.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW