Monday, June 17, 2024
Jurnalism corect


De astăzi, IMM-urile trebuie să depună cererea pentru compensarea consumurilor de energie şi gaze

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 27 noiembrie 2021

Începând de sâmbătă, 27 noiembrie, IMM-urile trebuie să depună cererea pentru compensarea consumurilor de energie electrică și/sau gaze naturale, a anunțat pe contul său de Facebook ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Dacă cererea nu va fi transmisă furnizorii nu vor aplica măsura de compensare!”, a avertizat ministrul. Cererea poate fi descărcată AICI.

„Începând cu data de 1 noiembrie 2021, furnizorii de energie electrică și/sau gaze naturale aplică în facturile emise schema de compensare! Plafonarea prețurilor se va aplica la toți consumatorii casnici, spitale publice și private definite conform Legii nr. 95/2006, unităţi de învăţământ publice și private definite conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, creșe, organizaţii neguvernamentale, unitățile de cult astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 489/2006 și furnizori publici şi privaţi de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale.

Pe lângă prețul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia și de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021-martie 2022, cu luarea în considerare a unui preţ de referinţă de 0,68 lei/kwh la energie electrică, respectiv cu luarea în considerare a unui preţ de referinţă al gazului natural de 125 lei/Mwh.

Cantitățile de energie pentru care se acordă compensație:
– 300 kwh/lună – 1500 kWh energie electrică pentru întreaga perioadă ( noiembrie 2021 – martie 2022)
– echivalentul în kWh a 1000 m3 de gaze naturale pentru întreaga perioadă ( noiembrie 2021 – martie 2022)
Important: Se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensaţiei de maximum 10%”, se mai arată în postarea ministrului.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: mainnews.ro/de-astazi-imm-urile-trebuie-sa-depuna-cererea-pentru-compensarea-consumurilor-de-energie-si-gaze/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW