Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


David Popovici și antrenorul său vor fi decorați de președintele Iohannis miercuri

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 18 iulie 2022

David Popovici, înotătorul de 17 ani care a cucerit două medalii de aur la seniori și care a stabilit noi recorduri la categoria de juniori la Campionatul Mondial de Natație de la Budapesta, și antrenorul său vor fi decorați de președintele Klaus Iohannis miercuri, 20 iulie.

Ceremonia va avea loc la Palatul Cotroceni, la ora 18:00, după cum anunță luni, 18 iulie, Administrația Prezidențială.

„Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler sportivului David Popovici, dublu medaliat cu aur, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru talentul, dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de excepţie dovedite în cadrul celei de-a 19-a ediţii a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie 2022), impunându-se ca un simbol al tinerei generații de campioni şi contribuind, pe această cale, la afirmarea sportului românesc pe plan internațional.

De asemenea, în semn de înaltă apreciere şi recunoştinţă pentru dăruirea, devotamentul şi profesionalismul de care a dat dovadă în pregătirea participării româneşti la cea de-a 19-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Budapesta (18 iunie – 3 iulie 2022), contribuind astfel la cucerirea a două medalii de aur, Președintele României a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler antrenorului Adrian Rădulescu”, anunță Președinția.

În luna iunie a acestui an, David Popovici a câștigat medaliile de aur în probele de 100 de metri liber și 200 de metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Natație de la Budapesta.

David Popovici a încheiat finala cu timpul de 47,58 de secunde, după ce în semifinală stabilise un record mondial la juniori, cu 47,13 secunde. Aurul la 200 de metri liber a fost câștigat cu 1:43:21, un alt record mondial stabilit la juniori.

Doar doi înotători din România au reușit să obțină aurul mondial la natație înaintea lui David Popovici – Tamara Costache, în anul 1986, și Diana Mocanu, în anul 2001.

Amintim că și Guvernul României l-a premiat pe sportiv, la sfârșitul lunii iunie.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW