Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


David Popovici, premiat de Guvern / Premierul Ciucă: Este purtătorul de stindard al acestei generații

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 27 iunie 2022

Sportivul David Popovici a fost premiat, de Guvern, cu un milion de lei, după performanţa istorică de la Campionatul Mondial de nataţie de la Budapesta, competiţie la care a obţinut două medalii de aur la probele de 200, respectiv 100 de metri liber. Ceremonia a avut loc luni, 27 iunie.  

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit, la Palatul Victoria, pe campionul mondial și l-a felicitat pentru performanțele extraordinare obținute la Campionatul Mondial de Natație-Înot Seniori de la Budapesta.

Șeful Executivului a declarat, între altele, că Popovici este purtătorul de stindard al acestei generații.

„M-am bucurat să îi strâng mâna și să îl felicit personal pe David Popovici, tânărul sportiv care ne-a făcut pe toți mândri. L-am sfătuit să rămână același om cu obiectivele sale, cu disponibilitate la eforturi pentru că drumul lui va fi de acum înainte mai lung și mai greu. Seriozitatea, dorința de a performa, dedicarea, dar și pasiunea pentru sport reprezintă un model de urmat pentru tânăra generație, care are nevoie de astfel de exemple pentru a avea deplină încredere în viitor. David Popovici este purtătorul de stindard al acestei generații și sunt convins că prin rezultatele extraordinare, performanța obținută se va produce un declic în sportul românesc”, a declarat liderul Guvernului, citat într-un comunicat de presă.

De asemenea, Ciucă a transmis mulțumiri și aprecieri antrenorilor și părinților și a menționat că Guvernul susține reformarea sistemului sportiv românesc.

„Strategia Națională pentru Sport este elaborată de Ministerul Sportului și va fi promovată în curând având în vedere că reprezintă un obiectiv al Programului de Guvernare.

Guvernul a aprobat astăzi hotărârea prin care David Popovici va fi premiat cu 1 milion de lei, suma netă, pentru rezultatele excepționale obținute la Campionatul Mondial de Natație”, mai arată sursa citată.

Amintim, în context, că Administrația Prezidențială a anunțat vineri, 24 iunie, că David Popovici va fi decorat de președintele Klaus Iohannis. Șeful statului îl va decora pe sportiv cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler. Momentan, nu au fost anunțate detalii despre ceremonia de decorare care va avea loc la Palatul Cotroceni.

Săptămâna trecută, David Popovici a câștigat medaliile de aur în probele de 100 de metri liber și 200 de metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Natație de la Budapesta.

David Popovici a încheiat finala cu timpul de 47,58 de secunde, după ce în semifinală stabilise un record mondial la juniori, cu 47,13 secunde.

Aurul la 200 de metri liber a fost câștigat cu 1:43:21, un alt record mondial stabilit la juniori.

Doar doi înotători din România au reușit să obțină aurul mondial la natație înaintea lui David Popovici – Tamara Costache, în anul 1986, și Diana Mocanu, în anul 2001.

Foto: Guvernul României

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW