Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


David Popovici, primul înotător din România care a devenit campion mondial la 200 de metri liber

By news.ro , in Stirile zilei , at 20 iunie 2022

Înotătorul David Popovici a ocupat locul 1 la Campionatele Mondiale de Nataţie de la Budapesta, cu record mondial de juniori.

David şi-a „spulberat” adversarii şi a reuşit timpul de 1:43.21,, record mondial la juniori, la doar 17 ani. Primul înotător din România care reuşeste această performanţă la masculin.

În tribune au fost părinţii săi, antrenorul Adtrian Rădulescu, Camelia Potec şi mulţi români care au trăit acest moment istoric.

El i-a depăşit pe Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) – 1:44.47 şi Tom Deam (Marea Britanie) – 1:44.98.

Marţi dimineaţa, 21 iunie, sportivul român va intra în competiţie în seriile de la 100 m liber (seria a zecea, culoarul 4). Cursa lui este programată la ora 10:30, ora României.
David Popovici este primul medaliat şi cel dintâi campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină, şi al treilea sportiv care cucereşte medalia de aur pentru ţara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) şi Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).
Este primul aur pentru România la un Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori după o pauză de 21 de ani.

Luni va concura în finală şi Robert Glinţă, la 100 m spate. El a încheiat semifinalele cu timpul 53.00, al optulea al semifinalelor

Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW