Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Daune de 12.000 de lei pentru un fost polițist condamnat pentru trafic de minore, care a luat râie din închisoare

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 9 august 2019 Etichete: , , , , ,

Un fost polițist din Timișoara, condamnat pentru trafic de minore la doi ani și opt luni de închisoare, a obținut daune de 12.000 de lei pentru că a luat râie din închisoare, pe perioada detenției.

„Conditiile precare de igienă din celulă mi-au provocat o reacție alergică și am fost transportat la spital. Contactasem o formă usoară de scabie. Aceleași afecțiuni le-a reclamat un alt deținut din Arestul Poliției Timiș, Darius Oprea”, a declarat Ovidiu Gitan, pentru impactpress.ro.

Proaspăt ieșit din detenție, fostul polițist a reclamat că a contactat scabie pe perioada detenției. Acum, IPJ Timiș trebuie să-i plătească daune morale de 12.000 de lei. Obidiu Gitan s-a adresat în instanță, și a dat în judecată IPJ Timiș și IGPR.

„Camera de deținere avea un geam de dimensiuni mici și greu pătrundea lumina naturală. Camerele aveau o suprafață în jur de 12 mp, având practic la dispoziție un spațiu personal restrâns, existând perioade de timp când stăteau și câte 3 persoane într-o cameră . Condițiile de igienă erau necorespunzătoare, iar instalațiile sanitar-igienice improprii uzului, alterate. Dușul era insalubru și era situat în același spațiu cu WC-ul – în cameră, WC-era unul turcesc și deasupra lui era un capac de duș. WC-ul era acoperit cu sticlă de plastic pentru a preveni infiltrarea șobolanilor, respectiv cu un pet de 2 litri plin cu apă. În cameră era igrasie și WC-ul emana un miros pestilențial, urât, care se resimțea în toată camera. Condițiile de igienă erau necorespunzătoare, saltelele erau vechi, îmbibate de praf, ploșnițe, mirosind a urină, lenjeriile de pat erau murdare”, a reclamat Ovidiu Gițan.

Judecătoria Timișoara a decis să admită cererea acestuia și să oblige IPJ Timiș să-i plătească daunele cerute. Decizia nu este definitivă.

„Luând în considerare caracterul și gravitatea suferințelor psihice sau fizice suferite de reclamant, statutul social al reclamantului, urmările produse, instanța consideră că impactul condițiilor de detenție asupra moralului reclamantului au depășit nivelul inevitabil de suferință inerent detenției, atingând nivelul unui tratament degradant care în mod evident a afectat starea de spirit a acestuia”, potrivit sentinței Judecătoriei Timișoara.

Fost polițist condamnat pentru trafic de minore

Ovidiu Gitan a fost polițist la Secția 1 din Timișoara. Acesta a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare în dosarul „Sex cu minore”.

DIICOT Timișoara a destructurat o grupare specializată în traficul de minore, în anul 2015. Din aceasta făcea parte și Ovidiu Gițan.

El era unul dintre cei care racola minore pe Facebook, cu scopul de a fi exploatate sexual. Ovidiu Gițan și-a recunoscut faptele, a fost concediat din poliție și condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare.

sursa foto: Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *