Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dan Barna a votat: Ștampila este puterea pe care o are orice cetățean/ Cioloș: Votul de azi ar trebui să pună capăt idee că votăm răul cel mai mic

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 10 noiembrie 2019 Etichete: ,

Liderul USR, Dan Barna, și candidatul Alianței USR-PLUS la alegerile prezidențiale a votat, duminică, la ora 10:00. Barna a declarat că a votat astăzi pentru schimbare.

„Am votat astăzi pentru schimbare. Am votat la finalul unui proces în care românii au înțeles care e miza acestor alegeri și că generația de după 1989 se implică. Am venit la acest vot împreună cu familia mea. Mesajul meu e unul foarte simplu: Luați-vă prietenii, familia și mergeți la vot. Ștampila aceea mică este puterea pe care o are orice cetățean”, a declarat Dan Barna după ce a votat.

Și Kelemen Hunor a votat, astăzi, în satul natal Cârța din județul Covasna. El susține că a votat pentru viitorul României, pentru încredere și respect.

„Am votat pentru viitorul României, pentru respect și pentru încredere. Am votat pentru o societate și pentru o țară care va investi în cele două resurse importante: omul și natura, în educație și protecția mediului și susținerea economiei. Sunt convins că astăzi va fi o prezență mare și eu vă spun să mergeți la vot să votați și să alegeți cea mai bună soluție pentru România”, a spus Hunor.

Paleologu: A vota înseamnă a îndeplini o îndatorire

Candidatul PMP la alegerile prezidențiale, Theodor Paleologu, a spus, după ce a ieșit din secția de votare că a votat pentru o Românie a respectului întrucât la primul tur de alegeri pentru funcția de președinte al României se votează „pentru” și nu „împotrivă”.

„Am votat într-un liceu istoric al Bucureștiului unde a studiat tatăl meu! A vota înseamnă a îndeplini o îndatorire.  E o chestiune de respect! Am votat pentru! Pentru că în primul tur nu se votează împotrivă! Am votat pentru ca  fiul meu să aibă mai multe motive să trăiască și să lucreze în România. Am votat pentru o Românie a respectului. Respect pentru muncă, educație, respect pentru românii de toate vârstele”, a declarat Theodor Paleologu.

Cioloș: Votul de azi ar trebui să pună capăt idee că votăm răul cel mai mic

Liderul PLUS, Dacian Ciolos a declarat, după ieșirea din secția de votare că „votul de azi ar trebui să pună definitiv capăt ideii că votăm de frică, că votăm răul cel mai mic”.

„Am votat pentru ca România să meargă definitiv pe calea democrației, a cinstei și a competenței, pentru ca oamenii de bun simț să poată să-și construiască un trai aici, în România, fără să fie nevoiți să plece, și pentru ca cei care au plecat să aibă motive să vină înapoi. (…) Votul de azi cred că ar trebui să pună definitiv capăt ideii că votăm de frică, că votăm răul cel mai mic”, a declarat Cioloș la ieșirea din secția de votare.

Cioloș a spus că a votat în Brașov întrucât are deschis aici un cabinet de europarlamentar și se află de sâmbătă în Poiana Brașov.

sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *