Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dana Gîrbovan: Discursul politic pe tema pensiilor de serviciu este unul demagogic și manipulator

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 28 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan susține că discursul politic pe tema pensiilor de serviciu ale magistraților este unul „demagogic și manipulator”.

„Abrogarea pensiilor de serviciu pentru unele categorii profesionale va da cetatenilor un fals sentiment de echitate si bunastare, acestia fiind din nou manipulati dupa cum voi explica in continuare.

Cartea demagogiei si manipularii cetatenilor, prin prezentarea unor solutii false, nu a adus niciodata bunastare si siguranta, ci a creat doar noi probleme”, a a scris Gîrbovan pe Facebook.

De asemenea, judecătoarea a prezentat câteva aspecte „mai puțin prezentate în spațiul public care demonstrează de ce abordarea curentă este greșită.
„1. Proiectul de eliminare a pensiilor speciale vizeaza, in realitate, o picatura intr-un ocean.
2. Eliminarea pensiilor magistratilor contravine atat standardelor internationale privind statutul judecatorilor, cat si jurisprudentei consolidate a Curtii Constitutionale.
3. In ipoteza in care acest proiect va trece, chiar si in parte, de Curtea Constitutionala, acesta va naste noi probleme, mai grave decat cele invocate de politicieni ca motive pentru abrogarea pensiilor de serviciu.
4. Modificarile drastice, peste noapte, ale statutului magistratilor creaza probleme grave in ceea ce priveste previzibilitatea statutului si politica de resurse umane”, a mai scris Dana Gîrbovan pe Facebook.


Sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *