Thursday, April 25, 2024
Jurnalism corect


Dan Vîlceanu vrea să demisioneze și din funcția de ministru al Investițiilor

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 2 aprilie 2022

Dan Vîlceanu a anunțat sâmbătă, 2 aprilie, că intenționează să-și dea demisia și din funcția de ministru, după ce a demisionat din funcția de secretar general al Partidului Național Liberal (PNL). Tot sâmbătă, Florin Cîțu și-a anunțat demisia din funcția de președinte al PNL.

Dan Vîlceanu ocupă funcția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene în Guvernul condus de Nicolae Ciucă.

„Intenționez să demisionez și din funcția de ministru”, a declarat Vîlceanu după ședința Biroului Executiv al PNL, care a fost programată la ora 12:00. Aceasta nu a mai avut loc, pentru că nu a existat cvorum, doar patru persoane participând la aceasta.

Liberalul a precizat însă că va face acest lucru după o discuție cu premierul Nicolae Ciucă.

„Aș vrea în urma acestei discuții să-mi înaintez demisia și din funcția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, având în vedere faptul că am plecat într-o echipă. Ca orice echipă, se baza și pe încredere. Sunt convins că la momentul acesta nu mai putem vorbi de acest gen de încredere”, a afirmat Dan Vîlceanu.

Întrebat dacă nu a încercat să îl sune pe Nicolae Ciucă până acum, Dan Vîlceanu a răspuns: „Nu am avut niciun fel de discuţie, nici nu aveam de ce. Am avut câteva demersuri politice legate de partid în perioada asta şi nu aveam de ce să am o discuţie legată de partid cu domnul Ciucă. Până la urmă, am luat act de toate documentele trimise, atât preşedintele partidului, cât şi eu în urma acestor demersuri, ne-am prezentat demisia, era un lucru firesc, normal pe care trebuia să îl facem şi nu aveam de ce să am o discuţie cu premierul pe această temă”.

Dan Vîlceanu a anunțat încă de vineri, 1 aprilie, că va demisiona din funcția de secretar general al Partidului Național Liberal, în cadrul Biroului Executiv convocat pentru astăzi, pe fondul solicitării mai multor filiale liberale de a înlocui actuala conducere a partidului.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *