Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Dan Tudorache, după ce a ieșit de la SIIJ: Sunt optimist că se va afla adevărul

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 2 octombrie 2020 Etichete: , , , ,

Dan Tudorache a declarat, după ce a ieșit de la SIIJ, că de luni vor fi chemate persoanele care pot da informații despre plângerea pe care a depus-o pe numele președintelui de Birou Electoral, Nicolae Sprîncu. Mihai Drăgan susține că 17 secții din Sectorul 1 nu sunt pe cheia de verificare.

Dan Tudorache susține că, de luni, vor fi chemate toate persoanele care pot da detalii despre plângerea pe care acesta a formulat-o pe numele lui Nicolae Sprîncu, președintele Biroului Electoral.

Le cunoaştem că ar ştii sau ar avea informaţii despre acest caz. De luni încolo sunt chemaţi la audieri. Sunt optimist că se va afla adevărul”, a declarat Daniel Tudorache, la ieşirea de la SIIJ.

CITEȘTE ȘI: Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache, lansează noi acuzații: Au fost găsite neconcordanțe pe procesele verbale din 17 secții

Mihai Drăgan lansează noi acuzații, spunând că 17 secții nu sunt pe cheia de verificare și amenință că va muta scandalul în instanțele civile.

Sunt secţii care nici în acest moment nu sunt pe cheia de verificare. Aproximativ 17 secţii. Nu au fost descoperite la acel moment. Pentru că acestea ar trebui rezolvate din secţia de votare. Ele au apărut la biroul electoral după două zile, pentru că nu au fost încărcate la secţia de votare, cum era normal. După cum vă amintiţi, au apărut pe site după două-trei zile. Cum să ştim de la momentul respectiv? Ca şi imaginile apărute la televizor. Ni s-a spun de ce nu am făcut plângere, contestaţie în termen. Dacă imaginile au apărut după trei zile, de unde să facem în termen, că nu aveam cunoştinţă?. După ce vom termina căile de atac pe partea de instanţe, ca să spun aşa, electorale, vom merge pe instanţele civile. Se va contesta orice act nelegal în instanţa de contencios administrativ şi se va cere şi suspendarea acelor acte nelegale. Eventuala suspendare ar însemna că orice procedură se opreşte la stadiul la care este atunci, nu se merge mai departe. De exemplu, dacă un primar nu a fost învestit, nici nu va fi”, a adăugat Mihai Drăgan.

Sursă foto: Inquam Photos/Ilona Andrei

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW