Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


Dan Barna, reacție dură la adresa lui Florin Cîțu: S-a pregătit pentru o lovitură pe care și-a dorit-o spectaculoasă, dar care s-a dovedit imatură

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 15 aprilie 2021

Dan Barna susține că Florin Cîțu s-ar fi pregătit din timp pentru a-l demite pe Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății, o lovitură care ar fi trebuit să fie spectaculoasă, dar care, în opinia liderului USR-PLUS, s-a dovedit a fi imatură și dăunătoare stabilității coaliției de guvernare. 

Florin Cîțu știa bine că avea în USR PLUS parteneri loiali. A verificat asta de zeci de ori în ultimele luni. Știa că suntem corecți, știa că eu personal, dar și colegii mei, am căutat întotdeauna calea unui acord rezonabil. Știa Florin Cîțu la fel de bine că eram la câteva birouri sau un telefon distanță și eram dispus să discut zile întregi dacă era nevoie pentru a păstra unitatea coaliției, pentru a rămâne concentrați pe reforme, pentru a continua un efort pe care l-am început împreună”, a scris Dan Barna, miercuri seară, pe Facebook.

Liderul USR-PLUS a precizat că prim-ministrul Florin Cîțu a generat gratuit o criză politică majoră, prin demiterea ministrului Sănătății și a secretarului de stat Andreea Moldovan.

În loc de asta, Florin Cîțu a decis să anunțe public demiterea unui ministru al USR PLUS în timp ce stăteam de vorbă despre variantele mature de soluționare a diferendului. S-a pregătit din timp pentru o lovitură pe care și-a dorit-o spectaculoasă dar care s-a dovedit incredibil de imatură și dăunătoare stabilității coaliției(…)Prima condiție a unui parteneriat e respectul. Pentru a primi respect trebuie să oferi respect. Astăzi asta nu s-a întâmplat”, a adăugat vicepremierul.

CITEȘTE ȘI: Ministerul „de pe lângă” Guvern | Unde a greșit Vlad Voiculescu și ce nu trebuie repetat de viitorul șef de la Sănătate

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW