Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Dan Barna, după negocierile cu Ludovic Orban: Dacă măsurile noastre trec, mai discutăm/ Orban: Mi s-a părut că ne-am înțeles

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 18 octombrie 2019 Etichete: ,

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat vineri, după negocierile avute cu reprezentanţii PNL, că a existat o „deschidere explicită” a premierului desemnat, Ludovic Orban, pentru măsurile susținute de USR și că aceasta a fost prima discuție, urmând ca la începutul săptămânii viitoare să aibă loc o nouă rundă de negocieri.

UPDATE Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat vineri, în urma negocierilor purtate cu USR că s-a înţeles cu reprezentanţii formațiunii să susţină împreună mai multe proiecte, printre care „Fără penali în funcţii publice” şi revizuirea Constituţiei.

„Discuţiile s-au referit la câteva subiecte pe care până acum şi noi le-am susţinut, mă refer la iniţiativa ‘Fără penali’, aici normal că am stabilit că îi vom sprijini pentru introducerea pe ordinea de zi, chiar dacă nu există raport, pentru că dacă e depăşit termenul de raport se poate dezbate în plen. Evident că ne-am înţeles – şi ei să sprijine proiectul de revizuire a Constituţiei care cuprinde iniţiativa ‘Fără penali’, ca să avem două căi pentru a ne asigura de reuşita acestui proiect. (…) De asemenea, am avut înţelegere să ne susţinem reciproc la proiectul de lege privind abrogarea recursului compensator. Am mai abordat tematici legate de mediu, am abordat tematici legate de justiţie. În general, din punctul meu de vedere, mi s-a părut că ne-am înţeles”, a declarat Orban.

Dan Barna: A existat o deschidere explicită a premierului desemnat

„A existat o deschidere explicită a premierului desemnat pentru aceste măsuri. Urmează să întreprindă și dialog și negocieri cu celelalte partide pe care contează în constituirea majorității. Poziția noastră a fost una destul de clară. În momentul în care există o majoritate pentru susținerea acestui guvern, această majoritate prin două zile de Parlament, luni și marți ar putea să fie acele zile, prin care măsurile de care România are fundamental nevoie. Fără penali are susținere explicită. (…) Primari în două tururi ar reîntoarce democrația la nivel local și reprezentativitatea. În măsura în care aceste inițiative trec, e într-adevăr un mesaj că lucrurile se schimbă în România și un mesaj că ieșim de sub umbra aceasta a PSD-ului, care de trei ani și jumătate ne scoate din Europa”, a spus Dan Barna, adăugând că va exista o nouă rundă de negocieri marți sau miercuri.

El a precizat că scopul pe termen scurt al USR este ca iniţiativele menţionate să ajungă pe ordinea de zi a Parlamentului.

„Chiar suntem curioşi ce partid politic va putea să voteze azi împotriva iniţiativei ‘Fără penali în funcţii publice'”, a adăugat Dan Barna.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *