Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Școlile ar putea funcționa doar cu prezență fizică. Propunerea ministrului educației

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 august 2021

Cu toate că pandemia este departe de a se fi încheiat, elevi și profesorii ar trebui să se prezinte la cursuri indiferent de rata de incidență a cazurilor. Propunerea a fost lansată, marți, de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, însă pentru a fi pusă în aplicare este nevoie de acordul Ministerului Sănătății. 

„Bazându-mă pe informațiile pe care le-am, în limitele de competență, bazându-mă pe faptul că în școli au fost respectate regulile sanitare mai bine decât în orice alte locuri.. cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare al personalului din învățământ în raport cu orice alt tip de personal, mă pronunț cat se poate de clar în favoarea deschiderea școlii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare”, a explicat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Cum se va proceda în situația unui caz descoperit în clasă?

Recent, în Franța a fost adoptată o măsură, potrivit căreia elevii nevaccinați vor intra în carantină dacă în clasă este descoperit un caz de infectare. O asemenea variantă se află pe masa de discuție a oficialilor guvernamentali, după cum a recunoscut Sorin Cîmpeanu, însă nu a fost adoptată o decizie.

Vaccinurile dezvoltate de companiile americane Pfizer și Moderna sunt singurele aprobate în Uniunea Europeană pentru a fi utilizate la copiii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani.

Structura noului an școlar

Cursurile anului şcolar 2021 – 2022 se vor relua luni, 13 septembrie. Primul semestru va avea 14 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 13 septembrie – 22 decembrie. Al doilea semestru se va întinde pe parcursul a 20 săptămâni de cursuri, în intervalul 10 ianuarie – 10 iunie, cu includerea programului ,,Școala Altfel’’, în perioada 8 – 14 aprilie.

Vacanțele elevilor sunt programate în intervalele:

  • 25 – 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;
  • 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;
  • 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022: vacanța de primăvară;
  • 11 iunie 2022 – până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, vacanța de vară.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *