Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Dan Barna, despre relația cu prim-ministrul Cîțu: Foarte bună, colegială

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 27 aprilie 2021

Dacă în urmă cu două săptămâni arunca cuvinte grele la adresa lui Florin Cîțu, acum Dan Barna susține că are o relație foarte bună că prim-ministrul.

„Foarte bună, colegială. (…) Cele două zile de săptămâna trecută în care am aşezat coaliţia pe baze mai funcţionale şi mai solide a avut exact acest rol să resetăm funcţionarea şi am o relaţie de respect, colegială pe care o consider o relaţie în regulă. A fost un moment greu al coaliţiei. Consider că am avut maturitatea să îl depăşim şi suntem pe o logică de construcţie şi de consolidare a încrederii”, a declarat Dan Barna la Digi 24, citat de News.ro.

Context

După ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu din funcția de ministru al sănătății, liderii USR PLUS au anunțat că îi retrag încrederea acestuia pentru șefia executivului.

În final, ținând cont că ieșirea de la guvernare nu era o opțiune prea inteligentă, USR PLUS a decis să-l susțină în continuare pe Florin Cîțu, în schimbul încheierii unui document adițional la acordul privind funcționarea coaliției care prevede ca demiterea unui ministru se va face obligatoriu în urma unei dezbateri între reprezentanții celor trei formațiuni.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *