Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Dacian Cioloș: suntem gata să preluăm guvernarea doar cu susținere în Parlament. Nu vrem să mai repetăm greșeala din 2016

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 28 august 2019 Etichete: ,

Dacian Cioloș, a declarat, miercuri, că Alianța USR-PLUS este pregătită să intre la guvernare numai dacă viitoarea coaliție va avea legitimitate în Parlament. Liderul PLUS spune că nu dorește să mai repete greșeala din 2016 când a preluat guvernarea fără să aibă certitudinea că va avea susținere parlamentară.

Într-o declarație la digi24, Cioloș a spus că, pentru ca actualul executiv să plece, etrebuie ca toate partidele care au afirmat că vor vota moțiunea de cenzură să se țină de cuvânt. El a făcut referire la Pro România și la ALDE. Odată Guvernul picat prin moțiune de cenzură, Alianța USR-PLUS va avea negocieri cu liberalii.

„Colegii de la USR au declarat public că vor susţine moţiunea de cenzură şi spunem lucrul acesta de aproape un an de zile că acest Guvern trebuie să plece acasă. (…) Acest lucru a fost dovedit şi la alegerile parlamentare, când oamenii s-au exprimat şi vizavi de ce se întâmplă în ţara asta. Deci suntem într-o situaţie în care legitimitatea acestei majorităţi scăzuse la cel mult o treime din susţinerea electoratului şi totuşi în Parlament au avut o majoritate care le-a permis să rămână la guvernare. Acum se pare ca miracolul se destramă, domnul Tăriceanu nu mai susţine Guvernul, pentru că nu-şi mai găseşte locul şi interesele acolo”, a afirmat Cioloş, la Digi 24.

Liderul PLUS spune că Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu fac, în această perioadă, jocuri politice, poartă negocieri, fiecare având propriile interese.

„Şi la domnul Tăriceanu şi la Victor Ponta sunt calcule politice, joacă şi cu PSD-ul, şi cu cei din Opoziţie – cine dă mai mult, cine iese primul. Noi am spus-o încă de la început – venim cu un proiect de guvernare, suntem gata să intrăm la guvernare cât mai repede, dar cu legitimitate în Parlament, care să ne permită să punem în aplicare un program de restructurare de care România are nevoie şi pe care românii îl aşteaptă”, a mai spus Dacian Cioloș.

Referitor la proiectele pe care le are în vedere in eventualitatea preluării Guvernării, Dacian Cioloș spune că trebuie stopate politicile ineficiente care au dus la un deficit de 9 miliarde de lei în buget, trebuie relansate investițiile în infrastructură, dar și absorbția de fonduri europene.

„Ordonanţa 114 trebuie abrogată imediat şi trebuie dat un cadru de stabilit. (….) Avem nevoie să folosim fondurile europene, pentru a demara acest program de investiţii foarte clar din punct de vedere al politicilor fiscale pentru business. (…) Ca să putem colecta bani la buget, trebuie să producem. (…) Trebuie să profesionalizăm administraţia publică şi vom putea reduce şi birocraţia şi vom veni şi cu digitalizarea administraţiei publice”, susține liderul PLUS.

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *