Thursday, April 25, 2024
Jurnalism corect


Dacian Cioloș l-a învins pe Dan Barna în lupta pentru șefia USR PLUS

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 1 octombrie 2021

Dacian Cioloș a câștigat vineri, 1 octombrie, alegerile interne din USR PLUS, după ce l-a învins pe Dan Barna în turul al doilea, la o diferență de 2% din voturi. Liderul Grupului Renew din Parlamentul European devine singurul președinte al formațiunii, după ce a condus-o în ultimul an, alături de Dan Barna, din funcția de co-președinte.

În urma voturilor exprimate de colegii noștri, clasamentul este următorul: Dacian Cioloș, 19.603 voturi, Dan Barna 18.908 voturi”, a spus Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al partidului.

Alegerile interne din USR PLUS s-au desfășurat în perioada 15-30 septembrie, în sistem online. În primul tur al alegerilor au candidat Dan Barna, Dacian Cioloș și senatorul Irineu Darău.

Cioloș a obținut, atunci, 46% din voturi, urmat de Barna cu 43,9% și Darău cu 10,1%. Întrucât niciunul dintre candidați nu a obținut peste 50% din voturi, competiția internă s-a reluat în turul 2, de data aceasta între Barna și Cioloș.

Sâmbătă, delegații USR PLUS urmează să își aleagă membrii din Biroul Politic Național, într-un Congres desfășurat în format hibrid, în contextul pandemiei de coronavirus.

CITEȘTE ȘI: Alegeri cruciale în USR PLUS: Parcursul politic al lui Dacian Cioloș, fost ministru, comisar și premier

Sursă foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *