Thursday, October 28, 2021
Jurnalism corect


Dacian Cioloș, critică tăioasă către Parlament: Aș fi vrut să văd o dezbatere economică, nu protecție de clan

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 21 mai 2020 Etichete: ,

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, critică Parlamentul care a încuviințat starea de alertă, dar a modificat Hotărârea de Guvern în acest sens. În același timp, acesta consideră că executivul a avut o comunicare deficitară și lipsită de empatie în criza COVID-19.

„Cu tristețe trebuie să spun că nu mă surprinde faptul că tot mai multă lume își pierde încrederea în autoritatea statului și aici mă gândesc în primul rând la deciziile la nivel politic și la calitatea sau mai degrabă lipsa calității în unele domenii a serviciului public. Și parte din ceea ce s-a decis acum intră în aceeași categorie (…). Politicienii din Parlament, majoritatea, în loc să se preocupe de soluții, eu aș fi vrut să văd acum o dezbatere despre soluții pentru relansarea economiei, nu de o protecție aproape de clan a unor numiri politice în fruntea unor instituții ale statului, stat care, iată, e slăbit și stat în care tot mai multă lume își pierde încrederea,” a declarat Dacian Cioloș la RFI.

Dacian Cioloș precizează că e mulțumit parțial de modul în care Guvernul Orban a gestionat starea de urgență și cea de alertă.

 „Parțial, aș spune și aici nu e vorba de cât sunt eu, personal, de mulțumit sau de nemulțumit, dar vedem chiar și din analize și sondaje modul cum percepe lumea, cum percep oamenii pe stradă acest mod de gestionare. Eu cred că am avut noroc că am avut un președinte care a fost ferm și clar și care a comunicat și pentru Guvern, pentru că din partea Guvernului mie mi se pare că a existat în mod clar o comunicare deficitară și în multe cazuri lipsită de empatie față de oameni și față de problemele oamenilor, vorbesc la nivel politic. Au existat anumite bâlbe, a existat acea perioadă de vid legislativ în modul de a gestiona lucrurile,” a spus Dacian Cioloș.

CITEȘTE ȘI: Dacian Cioloș a lăsat în urmă „armistițiul politic”

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW