Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Dacian Cioloș a lăsat în urmă „armistițiul politic”: Partide vechi – PSD şi PNL – încearcă să câştige puncte electorale prin amendamente populiste

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 14 mai 2020 Etichete: ,

Cu toate că la începutul stării de urgență proclama un „armistițiu politic”, liderul PLUS, Dacian Cioloș, a lansat un atac la adresa PNL și PSD, formațiuni pe care le acuză că depun amendamente populiste în Parlament la proiectele de lege.

„Am fost şocat să văd zilele astea că, uite, putem ajunge într-un vid legislativ, după încheierea stării de urgenţă şi că în Parlament se negociază chestiuni mărunte, doar de dragul, mai mult, al vizibilităţii politicianiste, chiar şi în caz de criză sanitară gravă şi de început de criză economică. Practic, partidele care pilotează Parlamentul acum par mai atente, mai degrabă, la cum să obţină avantaje din criză, în loc să caute soluţii la criză. După 30 de ani de parlamentarism democratic, uite că în continuare nu avem legi clare pentru asemenea situaţii de criză şi le peticim pe ultima sută de metri. Aceleaşi partide vechi – şi PSD şi PNL – încearcă să câştige puncte electorale prin amendamente populiste la proiecte de legi care nu prea au de-a face cu protejarea populaţiei şi cu sănătatea cetăţenilor. Mi se pare chiar inadmisibil şi mi-e clar că e nevoie de o resetare completă a Parlamentului la următoarele alegeri, ca să putem pune lucrurile la locul lor”, a spus Dacian Ciloș pe Facebook.

Dacian Cioloș a anunțat pe 31 martie că în interiorul PLUS s-a decis ca pe perioada pandemiei COVID-19 membrii nu vor mai susține declarații politice și vor fi alături de instituțiile statului.

CITEȘTE ȘI: Dacian Cioloș a anunțat armistițiu politic pe perioada pandemiei: Acum trebuie să rezolvăm urgențele și vom avea apoi timp să discutăm și despre vinovății

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW