Tuesday, June 15, 2021
Jurnalism corect


Dacian Cioloș cere demisia de onoare a ministrului Educației, Monica Anisie

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 12 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Dacian Cioloș critică modul în care Ministerul Educației a gestionat deschiderea școlilor în contextul pandemiei de coronavirus și îi cere ministrului Monica Anisie să plece din Guvern. 

Dacian Cioloș susține că Monica Anisie ar trebui să-și dea demisia de onoare, după modul în care a gestionat deschiderea școlilor. Liderul PLUS este de părere că, cu două zile înainte de data la care elevii ar trebui să se întoarcă în bănci după o pauză de șase luni, nu există nicio certitudine că școlile s-ar putea deschide în siguranță.

Ministerul Educației nu știe ce vrea, dar știe că vrea să se facă așa cum vrea el. După șase luni de pandemie, iar „ne-a prins iarna pe nepregătite”, iar ne irită cetățenii cu pretențiile lor permanente și scoatem încă o dată din pălărie soluția magică a oricărui funcționar depășit de situație: să trimitem lumea după o altă adeverință, să umplem țara de cozi și dosare cu șină. Distanțare socială? Da, dar doar după ce ai stat la coadă până ți-au amorțit picioarele, spatele și gândurile, alături de alți oameni la fel de iritați și obosiți ca tine. Să încetăm să ne mirăm că opinia generală este că guvernul sau autoritățile sunt incompetente, pentru că adevărul adevărat este că de cele mai multe ori chiar așa și este.

Guvernul este incompetent în chestiunea deschiderii școlilor. Până ieri, cerea adeverințe de la toți elevii, astăzi doamna Anisie zice că nu mai e nevoie. Până ieri, era nevoie de „pepsiglas”, azi nu mai trebuie. Până ieri, Guvernul anunța tablete și internet pentru toate școlile, azi are doar pentru câteva.

Doamna ministru al Educației, Monica Anisie, ar trebui să plece de la minister de urgență, dar nu am nicio speranță că se va întâmpla așa ceva. Mai ales că poate invoca exact criza pe care nu reușește să o rezolve pentru necesitatea rămânerii în funcție. Am văzut acest scenariu de zeci de ori. Politicieni incompetenți care cred că lumea se va prăbuși fără ei se agață de scaune cu disperare.

La educație este haos în preziua redeschiderii școlilor.

(…)Astăzi nu avem nicio certitudine că școlile se pot deschide în siguranță. Și acesta este un motiv serios pentru a spune că doamna Monica Anisie a eșuat la Ministerul Educației. Concluzia este simplă: demisia de onoare pentru domnia sa și construirea de urgență a unei echipe care să găsească o soluție cât mai clară pentru funcționarea școlilor în siguranță.

Iar soluția pe termen lung este să scoatem odată politica din școală prin concursuri pentru toți directorii de școli din țară. Să reorganizăm inspectoratele școlare pentru a le profesionaliza și să implicăm părinții și elevii în buna administrare a școlilor”, se arată într-un mesaj postat de Dacian Cioloș pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: Monica Anisie: Toată lumea critică, nimeni nu vine cu soluții

Sursă foto: PLUS

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW