Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Fetița de 5 ani cu boala Wilson, care a suferit un transplant de ficat, este în stare critică

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 16 mai 2022

Starea fetiței de 5 ani care a fost primul caz suspect de hepatită acută din România s-a agravat, a anunțat, luni seara, Institutul Clinic Fundeni, unde este internată. În acest moment starea fetiței este critică, potrivit unității medicale.

„După o perioadă cu evoluție favorabilă, starea clinică a fetiței transplantate a suferit agravare progresivă în ultimele 3 zile. În cursul zilei de astăzi s-a reintervenit chirurgical identificându-se complicații ale anastomozei biliare, care au fost corectate. În acest moment starea fetiței este critică, necesitând măsuri susținute de terapie intensivă”, a transmis, luni seara, Institutul Clinic Fundeni.

La sfârștiul lunii aprilie, responsabilii din Ministerul Sănătăţii au anunţat că fetiţa de 5 ani cu hepatită severă, internată inițial la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, a fost transferată la Institutul Clinic Fundeni pentru efectuarea unui transplant hepatic. Transpalntul hepatic a fost realizat cu succes.

Ea a dezvoltat afecțiunea din cauza unei tulburări genetice care provoacă stocarea excesivă a cuprului în organism, cunoscută drept boala Wilson.

Donator pentru fetița de 5 ani a fost un băiat de 17 ani din Sfântu Gheorghe care a intrat în moarte cerebrală după ce a suferit un traumatism toracic, a scris News.ro.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a raportat luni, 25 aprilie, 169 de cazuri de hepatită acută în rândul copiilor. 5 astfel de cazuri au fost înregistrate și în România.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *