Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Curtea Constituţională va dezbate pe 15 iulie sesizarea Guvernului referitoare la dublarea alocaţiilor

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 iunie 2020 Etichete: , ,

Curtea Constituțională a României va dezbate pe 15 iulie sesizarea Guvernului Orban cu privire la Legea privind dublarea alocațiilor.

”Termen de judecată 15 iulie pentru sesizarea referitoare la Legea privind respingerea OUG 2/2020 pentru prorogarea intrarii în vigoare a art. I pct.1 din Legea 14/2020 privind aprobarea OUG 9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61 /1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin. (1) din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea persoanelor cu handicap”, a transmis, marţi seară Curta Constituţională.

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat în urmă cu o săptămână că Guvernul va ataca această lege la CCR fiindcă parlamentarii nu au prevăzut sursele de finanțare pentru dublarea alocațiilor.

În 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea referitoare la dublarea alocaţiilor, iar pe 16 ianuarie Guvernul a amânat, prin OUG, dublarea alocațiilor până pe 1 august însă legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a fost respinsă de Parlament.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *