Friday, October 7, 2022
Jurnalism corect


Ce pedeapsă a acceptat un polițist din Capitală care a recunoscut că a luat șpagă un boiler și centrale termice | Tribunalul îi decide soarta

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 18 mai 2020 Etichete: , , ,

Tribunalul București ar putea da, luni, verdictul în procesul unui polițist din Capitală, acuzat de procurorii DNA de luare de mită. El ar fi luat, pe post de șpagă, un boiler și două centrale termice de la un afacerist, pentru a-l scăpa pe acesta de un dosar. Cum și-a recunoscut fapta, s-a înțeles cu procurorii să ceară instanței o pedeapsă cu suspendare.

UPDATE Judecătorii au amânat verdictul pentru 25 mai.

Dosarul lui Constantin Cîrje, ofițer de poliție judiciară în cadrul Poliției Sectorului 3 – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, la momentul comiterii faptei, a fost trimis în instanță în februarie, iar acum, după ce procesul a fost amânat din cauza stării de urgență, a venit momentul verdictului.

DNA: Centrale și un boiler, primite ca mită

Anchetatorii susțin că mita primită de polițist valorează peste 30.000 lei.

În perioada 13-24 octombrie 2016, inculpatul, în calitatea anterior menționată, a pretins de la administratorul unei societăți comerciale, coinculpat în cauză, foloase care nu i se cuveneau, respectiv două centrale termice, boiler și accesorii, iar ulterior, în data de 01 noiembrie 2016, a primit prin intermediar, aceste bunuri în valoare totală de 34.895 lei. Inculpatul Cîrje Constantin, pe parcursul urmăririi penale, a consemnat suma de 34.895 lei în vederea confiscării speciale prin echivalent. Pretinderea și primirea s-au făcut de către ofițerul de poliție în legătură cu atribuțiile sale serviciu, astfel încât acesta să dispună o soluție favorabilă omului de afaceri într-un dosar de evaziune fiscală”, potrivit procurorilor DNA.

Și-a acceptat sentința

Pus în fața faptului împlinit, polițistul a recunoscut, la DNA, că a luat mită. El s-a înțeles cu procurorii în așa fel încât să fie cerută o pedeapsă de trei ani cu suspendare pentru luare de mită.

Chiar și așa, ultimul cuvânt îl are instanța, care poate admite sau respinge acordul de recunoaștere a vinovăției, încheiat de polițist cu procurorii.

În același dosar este cercetat și primarul localității 1 Decembrie, județul Ilfov, tot pentru luare de mită. În cazul său, însă, cercetările continuă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com