Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cursa pentru Primăria Capitalei : Cine sunt candidații

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 9 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Partidele politice se pregătesc pentru alegerile locale de anul următor, unele formațiuni anunțând deja candidații la Primăria Capitalei. Gabriela Firea, Vlad Voiculescu, Nicușor Dan și Teodor Paleologu și-au anunțat candidaturile până în prezent. PNL nu a avansat niciun nume de candidat, însă potrivit informațiilor apărute în spațiul public, Rareș Bogdan ar fi varianta liberalilor.

Firea, Voiculescu, Dan și Paleologu și-au anunțat candidatura

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea si-a anunțat deja intenția de a candida pentru un nou mandat.

„Dacă sunt sănătoasă, ceea ce sunt acum și mulțumesc medicilor de la Cantacuzino și Colentina, cu siguranță doresc să candidez pentru că vreau să termin ceea ce am început. Nu văd de ce nu aș candida, pentru că trei ani de zile am muncit de dimineața până noaptea. Familia nu m-a văzut decât în weekend-uri. Nu mai vorbesc de sacrificii”, a spus primarul Gabriela Firea, la Antena 3.

Nicușor Dan a fost desemnat candidatul USR la Primăria Capitalei, pe când partenerii de alianță, PLUS, îl susțin pe Vlad Voiculescu.

„ Prin votul delegaţilor, vot secret, a fost desemnat candidatul USR pentru funcţia de primar general în persoana lui Nicuşor Dan. De acum încolo, urmează să vedem cum negociem cu partenerul de alianţă, cu PLUS, iar mai departe cu PNL, în vederea desemnării unui candidat comun al opoziţiei pentru Primăria Generală”, a precizat Dumitru Dobrev, pentru Agerpres.

Vlad Voiculescu este susținut de PLUS pentru a candida pentru funcția de primar general al Capitalei.

„În urma centralizării rezultatelor votului pentru desemnarea candidatului PLUS la Primăria Municipiului București, Vlad Voiculescu a obținut 96,30% din voturile exprimate și este candidatul PLUS la Primăria Municipiului București”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Theodor Paleologu, fostul candiat PMP la alegerile prezidențiale, va candida din partea formațiunii la conducerea Primăriei Capitalei, anunțul fiind făcut de Traian Băsescu.

„Văd că partidele s-au apucat să își facă liste și astăzi, la partid, Tomac a luat o decizie cu privire la candidați. Din partea PMP, care are peste 10% în București o să fie Theodor Paleologu la Primăria Capitalei, Eugen Tomac la Sector 1, Mihail Neamțu la Sectorul 2, Ioana Constantin la Sectorul 3, Ștefănel Marian la Sectorul 4, Lucian Iliescu la Sectorul 5 și Ștefan Florescu la Sectorul 6. Sunt oameni care au crescut și sunt convins că vor face performanță”, a spus Traian Băsescu, la România TV, potrivit Mediafax.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *