Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cunoscut restaurant din București, închis în urma unui control ANPC/ Unitatea nu avea autorizaţie de la Primărie, nici avize DSP şi ISU

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 27 septembrie 2024 Etichete: , ,

Comisarii ANPC au decis închiderea restaurantului Elisabeta din București după ce, în urma unui control, au descoperit numeroase probleme grave. Localul, care organizează și spectacole de teatru, funcționa fără autorizațiile necesare de la Primărie, Pompieri (ISU) și Direcția de Sănătate Publică (DSP). În plus, inspectorii au găsit murdărie și mucegai în diverse zone, scări de acces deteriorate, infiltrații în tavan și fire electrice neizolate.

O altă problemă majoră a fost descoperirea unor produse alimentare depozitate în condiții nesigure: alimente congelate păstrate la temperatura camerei și produse fără etichete de identificare. De asemenea, echipamentele de bucătărie erau într-o stare avansată de degradare, iar spațiile frigorifice erau murdare și pline de gheață.

Restaurantul a fost amendat cu 20.000 de lei și 57 de kilograme de produse alimentare neconforme au fost scoase din uz. ANPC a dispus închiderea temporară a localului până la remedierea tuturor deficiențelor, iar în funcție de rezultatele viitoarelor verificări, restaurantul ar putea rămâne închis pentru o perioadă de până la șase luni.

În plus, inspectorii au constatat nereguli la nivelul igienei generale: vopsea exfoliată, pavimente crăpate și murdare, aparate de aer condiționat și hote încărcate de grăsime, toate contribuind la un mediu de lucru necorespunzător. Alimentele erau manipulate și depozitate în condiții precare, iar mirosurile din spațiile de lucru indicau o lipsă de igienă.

”Este inadmisibil ca un restaurant care funcţionează în inima Capitalei să prezinte asemenea nereguli grave şi o totală lipsă de respect faţă de siguranţa consumatorilor! Faptul că unii operatori economici ignoră norme esenţiale de igienă şi securitate este revoltător. Nu putem şi nu vom tolera astfel de practici! Vom lua măsuri drastice şi exemplare pentru a proteja sănătatea consumatorilor, iar cei responsabili vor suporta cele mai aspre sancţiuni pe care le prevede legea, pentru astfel abateri” – a declarat preşedintele interimar ANPC, Sebastian Hotca, potrivit news.ro.

foto: ANPC

Comentarii