Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Cum vrea Guvernul să încurajeze vaccinarea împotriva COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 10 august 2021

Guvernul se pregătește să acorde 100 lei pentru fiecare cetățean care se vaccinează împotriva COVID-19, a anunțat, marți, 10 august, premierul Florin Cîțu

În pofida declarațiilor triumfaliste ale oficialilor guvernamentali, campania de vaccinare se desfășoară cu mare dificultate, în condițiile în care România se află la acest capitol pe poziția 26 din 27 între statele membre ale Uniunii Europe, cu doar 26,3% dintre cetățeni vaccinați.

În acest context, oficialii români pregătesc o serie de măsuri pentru încurajare dar și de stimulare a vaccinării. Nu este deocamdată clar sub ce formă va fi achitată suma de 100 lei. Șeful executivului a vorbit despre acordarea unor vouchere, în timp ce ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, a menționat bonuri de masă, așa cum se întâmplă deja în cazul donatorilor de sânge.

Exemplul din SUA

Măsura este similară cu cea practicată în statul american Virginia de Vest, unde persoanele cu vârste între 16 și 35 de ani primesc 100 dolari pentru a se vaccina împotriva COVID-19. Rezultatele acestei măsuri sunt discutabile, în condițiile în care de la sfârșitul lunii aprilie, atunci când a fost anunțată, până în prezent rata totală a persoanelor vaccinate a crescut doar cu 11%, de la 35% la 46%.

CITEȘTE ȘI: Paradoxuri în stabilirea statelor pentru care este necesară carantina la sosirea în țară

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW