Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

DOCUMENT Cum vor liberalii să îi convingă pe liderii USR și PSD să voteze guvernul Ciucă

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 26 octombrie 2021

Prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă, le-a trimis marți, 26 octombrie, liderilor PSD și USR o scrisoare deschisă prin care le propune încheierea unui armistițiu politic, pentru ca guvernul minoritar PNL – UDMR să obțină voturile necesare învestirii în Parlament. Florin Cîțu, liderul PNL, a precizat că acest armistițiu ar produce efecte pentru o perioadă „de câteva luni de zile, pentru a trece peste această iarnă”. 

Astăzi (n.r. marți), Nicolae Ciucă a trimis către liderii politici ai partidelor parlamentare un document care reprezintă un armistițiu prin care toate aceste partide vor susține un guvern minoritar pe o perioadă și vor susține activitatea guvernului în Parlament. E nevoie să deblocăm această criză politică, venim cu acest document pe care îl semnăm toți liderii politici(…)Ne îndreptăm cu pași repezi către o situație pe care nu o mai putem gestiona, iar responsabilitatea va fi a PSD și USR”, a declarat Florin Cîțu, marți, la sediul PNL.

Ce conține scrisoarea deschisă trimisă de Nicolae Ciucă

În scrisoarea deschisă transmisă de Nicolae Ciucă liderilor de partide parlamentare, premierul desemnat arată că România trece printr-o situație grea din punct de vedere medical și politic, menționând și creșterea prețurilor la energie electrică, gaze și alimente.

Vă chem acum să treceți peste rezervele politice pe care le aveți și să-mi dați șansa de a pune în practică un program imediat pentru depășirea acestei perioade critice. Ceea ce vă propun este un armistițiu politic. Să dăm șansa României să respire și să se vindece, să-și adune forțele și să-și recâștige încrederea în viitor”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă de Ciucă.

Generalul în rezervă arată că armistițiul politic nu ar însemna abandonarea valorilor și intereselor politice ale partidelor parlamentare, ci prioritizarea unor valori și interese mai înalte, care privesc toți cetățenii și întreaga țară.

Știu din experiența mea profesională că armistițiul se discută și se convine nu între prieteni, ci între adversari, între grupuri cu orientări și interese uneori profund divergente. Un armistițiu nu e înfrângere și nici victorie, nu e abandon și nici supunere. Un armistițiu este un demers rațional și moral, care dă o șansă bunei înțelegeri, având în vedere interesele generale, mai importante decât cele ale fiecărei părți”, potrivit sursei citate.

Sursă foto:Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *