Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cum vor fi recuperate cele două săptămâni de vacanță forțată în care au intrat elevii începând de luni

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 26 octombrie 2021

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat marți, 26 octombrie, când vor fi recuperate cele două săptămâni de vacanță forțată în care au intrat elevii luni, în contextul pandemiei de COVID-19. Cele 14 zile vor fi recuperate între 3 și 14 ianuarie, pentru elevii de gimnaziu şi liceu, respectiv între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar.

Așadar, vacanța de iarnă va fi scurtată cu o săptămână, dacă ne uităm la structura anului școlar încă nemodificată. Aceasta pșrevede că vacanţa de iarnă începe joi, 23 decembrie 2021 și se încheie duminică, 9 ianuarie 2022. Elevii sunt cei care au propus scurtarea vacanței de iarnă cu o săptămână, astfel încât examenele naționale să aibă loc la datele deja stabilite.

Ordinul de ministru pentru modificarea structurii anului școlar în acest sens va fi gata în data de 5 noiembrie, dată la care se încheie vacanța forțată de 14 zile în care au intrat elevii de luni, 25 octombrie.

În 5 noimbrie, când vom avea ordinul de ministru cu modificarea stucturii anului școlar, cele două săptămâni de vacanță se vor recupera în felul următor: între 13 și 14 ianuarie vor avea școală, vor putea avea școală cu prezența fizică, (…) elevii din gimnaziu și liceu.

Pentru elevii din învățământul primar și copiii din grădinițe nu este nevoie să vină cu o săptămâna mai devreme de 3 ianuarie, ci este suficient să vină pe 10 ianuarie și să facă școală de luni, 10 ianuarie, până vineri, 14 ianuarie”, a declarat Cîmpeanu pentru Aleph News.

El a reiterat că nu va fi de acord cu prelungirea aceste vacanțe, pentru că în caz contrar nu ar mai putea fi păstrate datele deja stabilite pentru examenele național – Evaluarea Națională și Bacalaureatul. Cîmpeanu a adăugat că modul în care vor fi reluate cursurile în data de 8 noiembrie – în sistem online sau cu prezență fizică – depinde doar de rata de infectare din data de 5 noiembrie, deci autoritățile vor stabili acest aspect la acea dată.

Context

Elevii au intrat în vacanță înepând de luni, 25 octombrie, timp de două săptămâni, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.

Potrivit ultimei raportări de la Ministerul Educației, din 20 octombrie, 16.168 de elevi s-au infectat cu COVID-19 de la începutul anului școlar, dar și 5.590 de angajați din învățământ.

Citește și:

Mai pot beneficia părinții de zile libere plătite pe durata suspendării cursurilor sau în vacanță? Cele mai recente prevederi

PSD critică restricțiile impuse de Guvern: Școlile sunt închise, dar sălile de jocuri de noroc sunt deschise

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *