Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cum se apără adjunctul Avocatului Poporului, după ce s-a cerut revocarea sa: Am zeci de documente care ar face obiectul unei hărțuiri la locul de muncă


Comisiile juridice ale Parlamentului au adoptat, marți, 23 mai, cu majoritate de voturi, un raport favorabil la o solicitare din partea Avocatului Poporului, Renate Weber, prin care solicită revocarea din funcţie a lui Daniel Iovănescu, adjunct al Avocatului Poporului, numit în funcţie la 26 octombrie 2022, cu un mandat de cinci ani. Raportul comisiilor juridice va fi supus dezbaterii plenului celor două Camere.

Main News a mai relatat despre solicitarea Avocatului Poporului, Renate Weber, prin care îl acuză pe adjunctul său, Daniel Iovănescu, de lipsă de profesionalism, deși au lucrat ani buni împreună. De asemenea, Weber spune că Iovănescu îi sfidează autoritatea.

Atitudinea constantă a domnului adjunct Daniel Iovănescu face imposibilă colaborarea dintre Avocatul Poporului şi acesta, cu consecinţa apariţiei unor disfuncţionalităţi în activitatea instituţiei.  Din păcate, de la data numirii sale în funcţia de adjunct al Avocatului Poporului, domnul Daniel Iovănescu a dovedit, prin actele întocmite sau avizate în calitate de adjunct: încălcarea cadrului legal de organizare şi funcţionare care guvernează statutul Avocatului Poporului, contestând în permanenţă autoritatea Avocatului Poporului şi vulnerabilizând activitatea instituţiei”, se arată în cererea de revocare a adjunctului Avocatului Poporului, Daniel Iovănescu.

Cum se apără adjunctul Avocatului Poporului: „Am rugat-o din suflet să se oprească!”

Prezent la dezbaterile din comisiile  juridice ale Parlamentului privind revocarea sa, adjunctul Avocatului Poporului, Daniel Iovănescu, susține că este hărțuit la locul de muncă și a rugat-o pe Renate Weber să înceteze cu acest lucru, având în vedere că au fost în relații de muncă bazate pe susținere reciprocă, până la acest moment. Iovănescu nu a detaliat ce a intervenit, astel încât să nu mai fie dorit de Renate Weber în funcția de adjunct al Avocatului Poporului.

Am fost cel mai confident om pe care l-a avut în jurul dumneaei, am fost omul care a ajutat-o în tot şi toate (pe Renate Weber – n.r.). Am căutat să-mi păstrez demnitatea, principiile şi iniţiativele. Din acel moment s-a creat acel punct de inflexiune în care zilnic am fost supus unei hărţuiri la locul de muncă. Am rugat-o din tot sufletul să se oprească, am avut iniţiative în a iniţia dialog cu dumneaei ca să putem construi împreună, aşa cum am făcut-o în relaţia noastră de lungă durată. Nu mi s-a acceptat o astfel de iniţiativă. Am zeci de motive susţinute de probe şi documente care ar putea face obiectul unei hărţuiri la locul de muncă, dar nu voi face niciodată acest lucru. Acţiunea este inadmisibilă, iar dovezile nu există, eu n-am încălcat niciodată legea din România”, a susţinut Iovănescu, la dezbaterile comisiilor juridice din Parlament, potrivit Agerpres.

CV-ul lui Daniel Iovănescu arată că a lucrat mult timp alături de Renate Weber

Potrivit CV-ului public, adjunctul Avocatului Poporului, Daniel Iovănescu, lucrează de ani buni cu Renate Weber, cea care îl contestă la acest moment. Iovănescu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității „Spiru Haret”, în anul 2009. Științele juridice nu au fost prima sa opțiune. A absolvit Facultatea de Inginerie şi a Sistemelor de Management Tehnologice, din cadrul Politehnici Bucureşti, în 1995. Patru ani mai târziu, în 1999 a absolvit  Facultatea de Management din cadrul ASE București.  A fost consilier afaceri europene şi apoi şef de cabinet la cabinetul Renatei Weber, când cea din urmă era eurodeputat. Până la postarea acestei informații, Daniel Iovănescu nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere cu privire la situația semnalată public de Avocatul Poporului, Renate Weber.

MainNews a încercat să-l contacteze pe Daniel Iovănescu, pentru un punct de vedere cu privire la această situație, însă, până la momentul publicării acestei informații nu am primit un răspuns din partea acestuia.

CITEȘTE ȘI:  Renate Weber, Avocatul Poporului, cere Parlamentului revocarea adjunctului său

Sursă foto: Facebook

 

 

 

 

Comentarii